Publikavimo data: 2024-01-06
Grybų sultinys receptas
Jei mėgstate grybus, jums tikrai patiks grybų sultinys iš grybų. Jis būna lengvas ir labai kvapnus. Šio patiekalo gaminimas pagal mūsų receptą trunka tik 30 minučių. Be to, šią sriubą galima vadinti biudžetine. Juk verdant ją nereikia dėti mėsos ar paukštienos. Kad grybų skonis visiškai atsiskleistų, rinkitės tik šviežius ir šviesius grybus be tamsių dėmių.
Žingsnis 1
Prieš ruošiant sultinį, grybus reikia nuvalyti ir įmesti į šaltą vandenį. Po 3-5 minučių vandenį reikia pakeisti. Tai atlikite 2-3 kartus. Pievagrybius supjaustykite, bet ne labai smulkiai. Pavyzdžiui, į dvi ar tris dalis. Svogūną nulupkite, nuplaukite ir perpjaukite pusiau.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti grybų sultinį iš grybų. Sudėkite juos į puodą ir užpilkite 1 litru vandens. Pastatykite puodą ant ugnies, į vandenį suberkite lauro lapą ir svogūną. Po 5 minučių vanduo užvirs. atidžiai stebėkite virimą, nes išvirus sultiniui reikia nedelsiant pašalinti putas.
Žingsnis 3
Nugriebkite putas ir sumažinkite kaitrą. Virkite sultinį dar 20 minučių.
Žingsnis 4
Likus 2-3 minutėms iki patiekalo paruošimo įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Palikite patiekalą po dangčiu, kad prisitrauktų.
Žingsnis 5
Norėdami padaryti įspūdį artimiesiems, supilkite sultinį į gražius dubenėlius. Pabarstykite sultinį šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis pagal savo skonį arba įberkite džiūvėsėlių.
Kategorijos