Publikavimo data: 2024-04-03
Guliašas kaip vaikų darželyje
Guliašas kaip vaikų darželyje - receptas, kurį šeimininkė lengvai pritaikys net ir turėdama minimalių kulinarinių įgūdžių. Jautiena yra viena pagrindinių mėsos rūšių, rekomenduojamų vaikų valgiaraštyje. Joje yra baltymų, kuriuos gerai virškina dar nesusiformavęs organizmas. Vaikiškam jautienos guliašo receptui būtinai naudokite tik šviežią mėsą. Ji turi būti vienodos spalvos, tvirta, malonaus pieno kvapo.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves ir jautieną. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite mėsą. Kepkite jautieną apie 4 minutes, retkarčiais pamaišydami. Tada supilkite svogūnus ir morkas, vėl pamaišykite. Kepkite, kol jautiena suminkštės, apie 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Kai tik keptuvėje pasirodys jautienos sultys, pabarstykite guliašą trupučiu miltų ir išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Tada sudėkite pomidorų pastą ir išmaišykite. Atskieskite nedideliu kiekiu karšto vandens ir uždenkite keptuvę dangčiu. Sumažinkite ugnį iki mažos ir palikite guliašą troškintis 30 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite.
Kategorijos