Publikavimo data: 2024-01-06
Guliašas su bulvėmis receptas
Tradiciškai guliašas buvo gaminamas iš jautienos arba veršienos. Laikui bėgant į patiekalą imta dėti kitų ingredientų ir naudoti kitų rūšių mėsą. Šiandien papasakosime, kaip iš kiaulienos paruošti guliašą su bulvėmis. Šis patiekalas bus puikus pasirinkimas vakarienei arba šventiniams pietums. O jo privalumas tas, kad galiausiai vienu metu gausite ir mėsos, ir garnyro. Išvirę guliašą išimkite iš orkaitės ir patiekite karštą.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nusausinkite kiaulieną. Nuplaukite ir nulupkite bulves, tada jas stambiai supjaustykite. Nuplaukite pomidorą. Mėsą reikia supjaustyti dideliais kubeliais, o svogūnus ir pomidorus, priešingai, mažais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Saldžiąją papriką supjaustykite kubeliais. Česnakus reikia išspausti per presą.
Žingsnis 2
Pasiruoškite keptuvę. Įkaitinkite keptuvę ant ugnies ir supilkite augalinį aliejų. Kepkite svogūną 5 minutes, kol jis taps auksinės spalvos. Supilkite papriką ir išmaišykite. Taip kiaulienos guliašas su bulvėmis taps aromatingesnis.
Žingsnis 3
Pradėkite kepti mėsą. Sudėkite ją į keptuvę ir kepkite 7 minutes. Patiekalą pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Ingredientus geriau kepti ant didelės ugnies. Tokiu atveju mėsos gabalėliai pasidengs traškia ruda plutele.
Žingsnis 4
Užgesinkite guliašą. Tam reikia įkaitinti orkaitę iki 160 °C temperatūros. Į keptuvę įpilkite 200 ml vandens, uždenkite dangčiu ir 40 minučių pašaukite į orkaitę.
Žingsnis 5
Baigti gaminti. Į mėsą sudėkite morkas, pomidorus, paprikas ir česnakus. Taip pat reikėtų įpilti dar 300 ml karšto vandens. Uždarykite orkaitę ir kepkite dar 15 minučių. Sudėkite bulves, išmaišykite ir kepkite po uždaru dangčiu dar 20 min. prieš patiekdami palikite patiekalą apie 15-20 min. pastovėti. Tada jis bus dar aromatingesnis.
Žingsnis 6
Norėdami gražiai patiekti guliašą, įdėkite jį į gilų dubenį ir papuoškite petražolių šakelėmis. Papuošti galima agurkais, kukurūzais arba žirneliais.
Kategorijos