Publikavimo data: 2025-08-17
Guliašas su džiovintomis slyvomis ir paprika
Guliašas yra nacionalinis vengrų patiekalas iš mėsos ir daržovių. Kad guliašas būtų sotus ir gardus, reikia žinoti keletą paslapčių, kuriomis mielai dalijamės. Mėsos gabalėlius kepkite aliejuje ant labai greitos ugnies, kad mėsa nespėtų išleisti sulčių. Įberkite šiek tiek kukurūzų miltų arba krakmolo, kad reguliuotumėte tirštumą. Mėsą troškinkite ant kuo mažesnės ugnies, kad patiekalas būtų labai kvapnus ir skanus.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite griežinėliais ir kepkite ant didelės ugnies su aliejumi. Kiaulieną geriau kepti augaliniame aliejuje. Tačiau jei nusprendėte gaminti guliašą su vištiena, triušiena ar veršiena, kepimui naudokite lydytą sviestą arba kiaulienos taukus.
Žingsnis 2
Nulupkite svogūną ir česnaką ir susmulkinkite peiliu. Česnakams supjaustyti galite naudoti specialų česnakų presą.
Žingsnis 3
Į keptuvę su mėsa sudėkite svogūnus ir česnakus ir kepkite ant vidutinės ugnies 3-5 minutes, kol šiek tiek pakeis spalvą. Tada sudėkite pomidorus su jų sultimis ir papriką. Troškinkite 2-3 minutes.
Žingsnis 4
Tada pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų ir lauro lapų. Supilkite 1 puodelį karšto vandens, uždenkite dangčiu ir virkite ant labai mažos ugnies apie 30 min.
Žingsnis 5
Supjaustykite džiovintas slyvas į 3-4 dalis ir sudėkite į guliašą. Virkite dar 10 minučių. Supilkite miltus ir išmaišykite. Guliašą palikite ant ugnies dar 2-3 minutes.
Žingsnis 6
Galiausiai supilkite grietinėlę, išmaišykite ir virkite dar 2-3 minutes, kad grietinėlė užvirtų ir guliašas šiek tiek sutirštėtų.
Kategorijos