Publikavimo data: 2025-08-17
Guliašas su kiauliena ir marinuotais svogūnais
Guliašas yra tradicinis vengriškas patiekalas iš aliejuje keptos kiaulienos ir daržovių. Kad mėsa būtų labai minkšta ir švelni, ji troškinama padaže su bulvėmis, paprikomis ir kitomis daržovėmis ant labai mažos ugnies. Tradicinis guliašas gaminamas ne per daug aštrus, o prieskoniai paprastai būna saldžioji paprika, pankolis ir lauro lapas. Guliašas skanus, kai gaminamas su marinuotais svogūnais. Svogūnai suteikia būtino prieskonio ir išryškina guliašo aromatą bei skonį.
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite marinatą. Supjaustykite svogūną pusžiedžiais, užpilkite actu, atskiestu vandeniu santykiu 1:10, ir palikite 15 minučių. 2 šaukšteliams acto imkite ½ puodelio vandens.
Žingsnis 2
Kol svogūnai marinuojami, supjaustykite kiaulieną nedideliais gabalėliais. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite mėsą ant didelės ugnies, kol ji taps auksinė. Jei mėsa nėra per riebi, įpilkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus, kad mėsa nesudegtų.
Žingsnis 3
Nusausinkite marinatą nuo svogūnų ir supilkite jį į keptuvę su kiauliena. Kepkite, kol įgaus auksinę spalvą. Tada sudėkite lauro lapą, pipirų žirnelius ir ½ puodelio vandens. Troškinkite ant mažos ugnies po dangčiu 50-60 minučių. Jei vanduo greitai išvirs, įpilkite jo daugiau, nes jis išgaruoja.
Žingsnis 4
Nulupkite bulves, supjaustykite jas į 2-4 dalis ir nupilkite vandenį. Užvirinkite vandenį, sumažinkite ugnį ir pagal skonį pasūdykite. Kai bulvės suminkštės, nusunkite vandenį, supilkite karštą virintą pieną, grietinę ir sutrinkite.
Kategorijos