Guliašas su kiauliena ir marinuotais svogūnais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Guliašas su kiauliena ir marinuotais svogūnais

Guliašas yra tradicinis vengriškas patiekalas iš aliejuje keptos kiaulienos ir daržovių. Kad mėsa būtų labai minkšta ir švelni, ji troškinama padaže su bulvėmis, paprikomis ir kitomis daržovėmis ant labai mažos ugnies. Tradicinis guliašas gaminamas ne per daug aštrus, o prieskoniai paprastai būna saldžioji paprika, pankolis ir lauro lapas. Guliašas skanus, kai gaminamas su marinuotais svogūnais. Svogūnai suteikia būtino prieskonio ir išryškina guliašo aromatą bei skonį.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
155 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Guliašas su kiauliena ir marinuotais svogūnais Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite marinatą. Supjaustykite svogūną pusžiedžiais, užpilkite actu, atskiestu vandeniu santykiu 1:10, ir palikite 15 minučių. 2 šaukšteliams acto imkite ½ puodelio vandens.

Žingsnis 2

Guliašas su kiauliena ir marinuotais svogūnais Žingsnis 2
Kol svogūnai marinuojami, supjaustykite kiaulieną nedideliais gabalėliais. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite mėsą ant didelės ugnies, kol ji taps auksinė. Jei mėsa nėra per riebi, įpilkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus, kad mėsa nesudegtų.

Žingsnis 3

Guliašas su kiauliena ir marinuotais svogūnais Žingsnis 3
Nusausinkite marinatą nuo svogūnų ir supilkite jį į keptuvę su kiauliena. Kepkite, kol įgaus auksinę spalvą. Tada sudėkite lauro lapą, pipirų žirnelius ir ½ puodelio vandens. Troškinkite ant mažos ugnies po dangčiu 50-60 minučių. Jei vanduo greitai išvirs, įpilkite jo daugiau, nes jis išgaruoja.

Žingsnis 4

Guliašas su kiauliena ir marinuotais svogūnais Žingsnis 4
Nulupkite bulves, supjaustykite jas į 2-4 dalis ir nupilkite vandenį. Užvirinkite vandenį, sumažinkite ugnį ir pagal skonį pasūdykite. Kai bulvės suminkštės, nusunkite vandenį, supilkite karštą virintą pieną, grietinę ir sutrinkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, kiaulienos patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, karšti patiekalai naujiems metams, kotletai, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, vakarienė su kiauliena, kotletai su kiaušiniais

Kategorijos