Guliašas su marinuotais agurkais receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-06

Guliašas su marinuotais agurkais receptas

Toks patiekalas kaip guliašas su marinuotais agurkais neabejotinai užims garbingą vietą ant jūsų stalo. Jam paruošti reikės kiaulienos arba veršienos nugarinės. Jei saugote savo figūrą, rinkitės antrąjį variantą, nes kiauliena yra riebesnė. Guliašas gaunasi labai sotus ir sodraus skonio. Po kepimo ruošiamas padažas, į kurį įmaišoma grietinėlės, todėl mėsa taps minkštesnė ir švelnesnė. Patiekalą galima patiekti su bet kokiu garnyru.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
187 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, garstyčios, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.05/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Guliašas su marinuotais agurkais receptas Žingsnis 1
Svogūnus nulupkite ir nuplaukite po tekančiu vandeniu. Svogūnus ir agurkus supjaustykite plonais griežinėliais. Mėsą nuplaukite, nusausinkite servetėlėmis arba popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 2

Guliašas su marinuotais agurkais receptas Žingsnis 2
Pradėkite kepti mėsą. Tam paimkite gilią keptuvę ir pastatykite ją ant ugnies. Įkaitinkite ją ir supilkite augalinį aliejų. Kad kiaulienos kepsnys būtų minkštas, stipriai įkaitinkite ugnį ir maišydami kepkite 3 min. kad kiauliena būtų minkšta, pasirinkite kiaulienos sprandinę.

Žingsnis 3

Guliašas su marinuotais agurkais receptas Žingsnis 3
Į keptuvę suberkite svogūnus ir išmaišykite. Kepkite apie dvi minutes. Supilkite vandenį. Troškinkite 25 minutes uždengę dangtį ant silpnos ugnies.Kad pjaustant svogūnus akys nesudrėktų, peilį suvilgykite šaltu vandeniu.

Žingsnis 4

Guliašas su marinuotais agurkais receptas Žingsnis 4
Padarykite patiekalą pikantiškesnį. Tam į mėsą ir svogūnus sudėkite agurkus ir sumaišykite ingredientus. Virkite dar 10 minučių.

Žingsnis 5

Guliašas su marinuotais agurkais receptas Žingsnis 5
Paruoškite padažą. Atvėsusią grietinėlę sumaišykite su miltais ir garstyčiomis. Maišydami plona srovele supilkite mišinį į mėsą. Įberkite druskos, pipirų ir lauro lapų. Virkite 7 minutes uždengę dangčiu. Padažas paruoštas. Jį galite patiekti su bet kokiu garnyru.

Žingsnis 6

Guliašas su marinuotais agurkais receptas Žingsnis 6
Norėdami patiekti, paimkite formą ir padėkite ją ant tinkamos lėkštės. Į ją įdėkite bulvių ar kitokio garnyro ir užspauskite. Tada ant viršaus sudėkite mėsą ir atsargiai išimkite formą. Galite papuošti žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos