Publikavimo data: 2024-02-04
Guliašas su pomidorų padažu receptas
Guliašas yra vienas mėgstamiausių Vengrijos piemenų patiekalų. Pamažu šis patiekalas atkeliavo ir pas mus. Tačiau šiek tiek pasikeitė ir gaminimo procesas. Dabar jis troškinamas ne ant ugnies esančiame katile, o gilioje keptuvėje. Tačiau pagrindinių produktų sudėtis šiuolaikiniuose receptuose išliko beveik nepakitusi: mėsa su pomidorų pasta ir miltais.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite svogūną bei česnaką. Nupjaukite kiaulieną nuo riebalų pertekliaus. Paimkite keptuvę aukštomis ir storomis sienelėmis.
Žingsnis 2
Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite dideliais kubeliais.
Žingsnis 3
Susmulkintą svogūną ir česnaką kepkite įkaitintame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 4
Sudėkite mėsą į keptuvę ir kepkite 5-7 minutes ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami. Suberkite druską, pipirus, miltus, gerai išmaišykite ir nuolat maišydami kepkite dar 2-3 min. Miltus atskieskite trupučiu šilto vandens, kad nesusidarytų gumuliukų.
Žingsnis 5
Supilkite pomidorų padažą ir dar kartą gerai išmaišykite. Supilkite į guliašą 2-3 puodelius vandens, išmaišykite, įmeskite lauro lapą ir troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies 60-90 minučių.
Žingsnis 6
Patiekdami guliašą pabarstykite šviežiomis smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis. Prie patiekalo tinka pusės ryšulėlio petražolių ir pusės ryšulėlio krapų mišinys.
Kategorijos