Guliašas su pomidorų padažu receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Guliašas su pomidorų padažu receptas

Guliašas yra vienas mėgstamiausių Vengrijos piemenų patiekalų. Pamažu šis patiekalas atkeliavo ir pas mus. Tačiau šiek tiek pasikeitė ir gaminimo procesas. Dabar jis troškinamas ne ant ugnies esančiame katile, o gilioje keptuvėje. Tačiau pagrindinių produktų sudėtis šiuolaikiniuose receptuose išliko beveik nepakitusi: mėsa su pomidorų pasta ir miltais.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
233 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.33/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Guliašas su pomidorų padažu receptas Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite svogūną bei česnaką. Nupjaukite kiaulieną nuo riebalų pertekliaus. Paimkite keptuvę aukštomis ir storomis sienelėmis.

Žingsnis 2

Guliašas su pomidorų padažu receptas Žingsnis 2
Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite dideliais kubeliais.

Žingsnis 3

Guliašas su pomidorų padažu receptas Žingsnis 3
Susmulkintą svogūną ir česnaką kepkite įkaitintame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.

Žingsnis 4

Guliašas su pomidorų padažu receptas Žingsnis 4
Sudėkite mėsą į keptuvę ir kepkite 5-7 minutes ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami. Suberkite druską, pipirus, miltus, gerai išmaišykite ir nuolat maišydami kepkite dar 2-3 min. Miltus atskieskite trupučiu šilto vandens, kad nesusidarytų gumuliukų.

Žingsnis 5

Guliašas su pomidorų padažu receptas Žingsnis 5
Supilkite pomidorų padažą ir dar kartą gerai išmaišykite. Supilkite į guliašą 2-3 puodelius vandens, išmaišykite, įmeskite lauro lapą ir troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies 60-90 minučių.

Žingsnis 6

Guliašas su pomidorų padažu receptas Žingsnis 6
Patiekdami guliašą pabarstykite šviežiomis smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis. Prie patiekalo tinka pusės ryšulėlio petražolių ir pusės ryšulėlio krapų mišinys.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos