Publikavimo data: 2024-01-06
Guliašas su svogūnais ir morkomis receptas
Tokį patiekalą kaip guliašas su svogūnais ir morkomis mėgsta daugelis žmonių. Jis gaminamas iš kiaulienos arba jautienos. Papasakosime, kaip žingsnis po žingsnio pagaminti švelnų ir minkštą guliašą. Jis puikiai tiks prie bulvių, ryžių, grikių ir net makaronų. Jums reikės tik 700 g kiaulienos.
Žingsnis 1
Jei kiauliena yra užšaldyta, išimkite ją iš šaldiklio iš anksto. Mėsą nuplaukite vandeniu. Mėsą nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir supjaustykite 2,5-3 cm dydžio kubeliais arba batonais. Nulupkite ir nuplaukite svogūnus ir morkas. Supjaustykite mažais kubeliais. Česnakus išspauskite arba susmulkinkite. Užvirinkite vandenį.
Žingsnis 2
Keptuvėje 1-2 minutes įkaitinkite aliejų ir sudėkite mėsą. Kepkite, kol mėsa taps auksinė. Kepkite apie 5 minutes ir kas minutę pamaišykite mentele, kad mėsa nesudegtų.
Žingsnis 3
Paruoškite maišytą kepsnį. Į mėsą suberkite smulkintas daržoves ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 4
Guliašą su svogūnais ir morkomis paverskite sodresniu ir aromatingesniu. Tam pridėkite česnako, druskos ir pipirų. Išmaišykite keptuvės turinį. Suberkite miltus. Maišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Paruoškite padažą. Pomidorų pastą išmaišykite šiltame verdančiame vandenyje. Supilkite padažą į keptuvę ir įdėkite lauro lapą. Palaukite, kol guliašas užvirs. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir troškinkite patiekalą uždengę dangčiu 60 minučių. jei norite, kad padažas būtų saldesnis, o ne rūgštesnis, į padažą įberkite 2 arbatinius šaukštelius cukraus. Gero apetito!
Žingsnis 6
Guliašas puikiai atrodys kartu su stambiai pjaustytomis virtomis bulvėmis. Sudėkite mėsą į didelę lėkštę šalia bulvių gabalėlių ir pabarstykite žolelėmis. Mėsą taip pat galite papuošti kukurūzais arba šviežiais agurkais.
Kategorijos