Publikavimo data: 2024-06-08
Gunkan-maki sušiai
Jei turite ryžių, raudonos žuvies ir nori lakštų, likusių nuo nigiri sušių ar suktinukų gaminimo, galite pasigaminti gunkan sušių keliais paprastais veiksmais. Gunkan - tai pailgas ryžių pagrindas, apvyniotas taurės formos nori juostele, į kurią dedami smulkinti įdarai, pavyzdžiui, raudonoji žuvis, ungurys, ikrai, krabų mėsa ir kt.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Avokado minkštimą supjaustykite mažais kubeliais. Bazilikus susmulkinkite, tada sumaišykite nedideliame inde su avokadu, išmaišykite ir apšlakstykite citrinos sultimis, druska ir pipirais, įpilkite majonezo. Išvirkite ir nulupkite krevetes, supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į avokadą ir salotas ir sumaišykite.
Žingsnis 2
Išvirkite ryžius. Nuplautus ryžius sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirkite. Tada uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir virkite ryžius nenuimdami dangčio apie 20 minučių. Išjunkite ugnį ir palikite ryžius dar 15 minučių, kad prisitrauktų. Tada perpilkite juos į stiklinį arba keraminį dubenį, supilkite ryžių actą, suberkite druską ir cukrų ir atsargiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Sušius suformuokite. Nori supjaustykite maždaug 3,5 cm pločio juostelėmis. Iš virtų ryžių suformuokite maždaug 3 cm skersmens rutuliukus. Kiekvieną ryžių rutuliuką apvyniokite norio juostele taip, kad vienas norio galas uždengtų kitą. Ant viršaus uždėkite paruoštą įdarą.
Kategorijos