Karšti sušiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Karšti sušiai

Karštieji sušiai arba tempura - tai tešloje kepti suktinukai. Jis ruošiamas su įvairiais įdarais, dažniausiai su jūros gėrybėmis ir daržovėmis. Suktinukai pjaustomi prieš patiekiant arba prieš apdorojant temperatūroje - pasirinkimas priklauso nuo virėjo. Karštieji suši patiekiami su sojų padažu ir wasabi. Riešutams ruošti reikia apvaliagrūdžių ryžių, jie yra lipnesni. Taip pat svarbu pasirinkti tinkamą nori. Jūros dumblių lapas turi būti vienodos spalvos ir lengvai lankstomas.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
209 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
29 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Karšti sušiai Žingsnis 1
Paruoškite žuvį. Rūkytą lašišą supjaustykite juostelėmis. Sumaišykite sojų padažą ir majonezą iki vientisos masės. Žuvį pamerkite į padažą, išmaišykite ir palikite kuriam laikui.

Žingsnis 2

Karšti sušiai Žingsnis 2
Išvirkite ryžius. Ryžius kelis kartus perplaukite, kol skystis taps skaidrus, 15-20 min. virkite verdančiame vandenyje, kol suminkštės. Išimkite į sietelį, nusausinkite, sudėkite į gilų dubenį, supilkite vyno actą ir išmaišykite. Palikite 5-10 minučių.

Žingsnis 3

Karšti sušiai Žingsnis 3
Suformuokite ritinėlius. Apvyniokite bambukinį kilimėlį maistine plėvele ir padėkite ant darbo paviršiaus. Ant plėvelės paskleiskite jūros dumblių lapą, tolygiai paskleiskite ryžius, palikdami 1-2 cm prie vieno krašto. Ant ryžių sudėkite agurkų ir lašišos juosteles. Susukite ritinį į tvirtą ritinį. Šiek tiek apkirpkite kraštus, kad jie būtų lygūs. Tą pačią procedūrą pakartokite su antruoju nori lakštu.

Žingsnis 4

Karšti sušiai Žingsnis 4
Paruoškite karštus sušius. Suktinukus perpjaukite į 2 lygias dalis, tada kiekvieną gabalėlį dar į 3 dalis. Sudėkite į formą, užpilkite padažu, kuriame buvo marinuota žuvis. Kepkite ant grotelių 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos