Publikavimo data: 2024-06-08
Suši ritinio užkandis
Sushi roll - tai ir suši, ir pitos ritinėlis, patiekalas, kuris gali nustebinti svečius prie šventinio stalo bet kokia proga. Skirtingai nei įprastuose suktinukuose, čia nėra ryžių, o įdarą sudaro tradiciniai pitos suktinukams būdingi produktai: agurkai, kiaušiniai, lydytas sūris ir česnakai. Japoniško skonio užkandžiams suteikia "Nori" lapai ir sezamo glaistas. Patiekalui paruošti užtrunka kiek daugiau nei pusvalandį, tačiau jam reikia 2-3 valandų šaldytuve, kad įsigertų ir sustingtų.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Į platų dubenį sudėkite tarkuotą agurką, česnaką, citrinos sultis ir sumaišykite. Palikite 5 minutėms. Tada sudėkite smulkintus kiaušinius, lydytą sūrį ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Suformuokite ritinį. Padėkite pitą ant darbinio paviršiaus, tolygiai apipjaukite kraštus, sudėkite nori lakštus taip, kad vieno kraštas eitų per kitą. Supjaustykite lengvai sūdytą žuvį plonomis juostelėmis, uždėkite ant pitos su nori krašto. Tada paskirstykite paruoštą įdarą. Susukite tvirtą ritinį, apvyniokite jį maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms.
Žingsnis 3
Paruoškite džiūvėsėlius. Įkaitinkite sausą keptuvę, pabarstykite ją sezamo sėklomis ir maišydami 2-3 min. kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Paruoškite suši ritinėlį patiekti. Po 2-3 valandų ištraukite suktinuką iš šaldytuvo, iš visų pusių patepkite kečupu ir pamerkite į sezamo sėklas. Supjaustykite maždaug vienodo dydžio gabalėliais.
Kategorijos