Publikavimo data: 2024-05-25
Gurjevskaja manų kruopos
Gurjevskaja košė - tai įdomus ir rafinuotas įprastos manų kruopų košės paruošimo būdas. Tradiciškai košė verdama su pienu, kartais į ją įmaišoma grietinėlės. Konsistencija specialiai padaroma tiršta. Į košę dedama riešutų, uogų, džiovintų vaisių, cukruotų vaisių. Tada košė sudedama į kepimo formą ir kepama, kol paruduoja. Manoma, kad košė atsirado XIX a. pradžioje ir buvo pavadinta grafo Dmitrijaus Gurijevo garbei. Istorikų teigimu, Gurijevo košė buvo mėgstamiausias imperatoriaus Aleksandro III patiekalas.
Žingsnis 1
Supilkite pieną į ąsotį arba puodą ir pastatykite ant ugnies. Suberkite cukranendrių cukrų ir vanilinį cukrų. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Kai pienas užvirs, lėtai supilkite manų kruopas. Nepamirškite nuolat maišyti, kad neliktų gumuliukų. Virkite košę 5-7 minutes, kol sutirštės. Nuimkite košę nuo ugnies.
Žingsnis 3
Tuo tarpu bananą supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 4
Nupjaukite braškių kotelius ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 5
Lengvai susmulkinkite lazdyno riešutus.
Žingsnis 6
Į šiek tiek atvėsusią manų kruopų košę įmuškite du vištos kiaušinius. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 7
Paruoškite formą. Ištepkite ją sviestu ir pabarstykite manų kruopomis.
Žingsnis 8
Į formą supilkite trečdalį manų kruopų mišinio. Ant viršaus sudėkite bananų sluoksnį.
Žingsnis 9
Ant bananų supilkite dar trečdalį manų kruopų ir tolygiai paskirstykite. Tada ant viršaus uždėkite sluoksnį braškių.
Žingsnis 10
Užpilkite braškes likusiomis manų kruopomis. Ant viršaus pabarstykite lazdyno riešutus.
Žingsnis 11
Siųskite košę kepti į 180 °C temperatūros orkaitę 10-15 minučių, kol viršuje susidarys rusva plutelė. Priklausomai nuo orkaitės, tai gali užtrukti šiek tiek ilgiau.
Žingsnis 12
Gruyere košę patiekite papuoštą šviežiomis braškėmis. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos