Gurjevskaja manų kruopos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Gurjevskaja manų kruopos

Gurjevskaja košė - tai įdomus ir rafinuotas įprastos manų kruopų košės paruošimo būdas. Tradiciškai košė verdama su pienu, kartais į ją įmaišoma grietinėlės. Konsistencija specialiai padaroma tiršta. Į košę dedama riešutų, uogų, džiovintų vaisių, cukruotų vaisių. Tada košė sudedama į kepimo formą ir kepama, kol paruduoja. Manoma, kad košė atsirado XIX a. pradžioje ir buvo pavadinta grafo Dmitrijaus Gurijevo garbei. Istorikų teigimu, Gurijevo košė buvo mėgstamiausias imperatoriaus Aleksandro III patiekalas.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
153 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
21 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.91/5 (33 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gurjevskaja manų kruopos Žingsnis 1
Supilkite pieną į ąsotį arba puodą ir pastatykite ant ugnies. Suberkite cukranendrių cukrų ir vanilinį cukrų. Išmaišykite.

Žingsnis 2

Gurjevskaja manų kruopos Žingsnis 2
Kai pienas užvirs, lėtai supilkite manų kruopas. Nepamirškite nuolat maišyti, kad neliktų gumuliukų. Virkite košę 5-7 minutes, kol sutirštės. Nuimkite košę nuo ugnies.

Žingsnis 3

Gurjevskaja manų kruopos Žingsnis 3
Tuo tarpu bananą supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 4

Gurjevskaja manų kruopos Žingsnis 4
Nupjaukite braškių kotelius ir supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 5

Gurjevskaja manų kruopos Žingsnis 5
Lengvai susmulkinkite lazdyno riešutus.

Žingsnis 6

Gurjevskaja manų kruopos Žingsnis 6
Į šiek tiek atvėsusią manų kruopų košę įmuškite du vištos kiaušinius. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 7

Gurjevskaja manų kruopos Žingsnis 7
Paruoškite formą. Ištepkite ją sviestu ir pabarstykite manų kruopomis.

Žingsnis 8

Gurjevskaja manų kruopos Žingsnis 8
Į formą supilkite trečdalį manų kruopų mišinio. Ant viršaus sudėkite bananų sluoksnį.

Žingsnis 9

Gurjevskaja manų kruopos Žingsnis 9
Ant bananų supilkite dar trečdalį manų kruopų ir tolygiai paskirstykite. Tada ant viršaus uždėkite sluoksnį braškių.

Žingsnis 10

Gurjevskaja manų kruopos Žingsnis 10
Užpilkite braškes likusiomis manų kruopomis. Ant viršaus pabarstykite lazdyno riešutus.

Žingsnis 11

Gurjevskaja manų kruopos Žingsnis 11
Siųskite košę kepti į 180 °C temperatūros orkaitę 10-15 minučių, kol viršuje susidarys rusva plutelė. Priklausomai nuo orkaitės, tai gali užtrukti šiek tiek ilgiau.

Žingsnis 12

Gurjevskaja manų kruopos Žingsnis 12
Gruyere košę patiekite papuoštą šviežiomis braškėmis. Paruošta. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos