Publikavimo data: 2024-04-08
Gydytojo dešra
Sovietiniais laikais gydytojo dešra taip vadinosi todėl, kad buvo gaminama iš liesos kiaulienos ir jautienos mėsos, į ją dedama kuo mažiau prieskonių ir druskos. Be to, mėsa buvo dvigubai smulkinama. Tokia dešra tiko tiems, kurie sirgo kepenų, skrandžio ir kt. ligomis. Dešros receptas pagal SSRS GOST iš tikrųjų yra paprastas. Namuose galima paruošti mažai riebalų turintį, greitai virškinamą produktą.
Žingsnis 1
Paruoškite virtos dešros pagrindą. Į maltą mėsą supilkite pieną, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, cukraus ir muskato riešuto. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Suformuokite dešrą. Paruoštą faršą sudėkite į dvigubą kepimo maišelį. Suformuokite dešrą ir tvirtai suriškite stora virvele.
Žingsnis 3
Išvirkite dešrą. Dideliame puode ant viryklės užkaitinkite vandenį iki 80 °C temperatūros. Į karštą vandenį perkelkite dešros pakuotę. Įdėkite svorį, kad dešra neplauktų. Virkite 2 valandas, tada iš karto nuleiskite į šaltą vandenį. Atvėsusią dešrą 12 valandų padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos