Gydytojo dešra pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Gydytojo dešra

Sovietiniais laikais gydytojo dešra taip vadinosi todėl, kad buvo gaminama iš liesos kiaulienos ir jautienos mėsos, į ją dedama kuo mažiau prieskonių ir druskos. Be to, mėsa buvo dvigubai smulkinama. Tokia dešra tiko tiems, kurie sirgo kepenų, skrandžio ir kt. ligomis. Dešros receptas pagal SSRS GOST iš tikrųjų yra paprastas. Namuose galima paruošti mažai riebalų turintį, greitai virškinamą produktą.
Gaminimo laikas
160 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
194 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
14 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, riešutai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gydytojo dešra Žingsnis 1
Paruoškite virtos dešros pagrindą. Į maltą mėsą supilkite pieną, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, cukraus ir muskato riešuto. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Gydytojo dešra Žingsnis 2
Suformuokite dešrą. Paruoštą faršą sudėkite į dvigubą kepimo maišelį. Suformuokite dešrą ir tvirtai suriškite stora virvele.

Žingsnis 3

Gydytojo dešra Žingsnis 3
Išvirkite dešrą. Dideliame puode ant viryklės užkaitinkite vandenį iki 80 °C temperatūros. Į karštą vandenį perkelkite dešros pakuotę. Įdėkite svorį, kad dešra neplauktų. Virkite 2 valandas, tada iš karto nuleiskite į šaltą vandenį. Atvėsusią dešrą 12 valandų padėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos