Gyros ant grotelių pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Gyros ant grotelių

Dėl gretimų teritorijų graikų ir turkų kultūros yra labai panašios, todėl daugelis graikiškų patiekalų turi analogų turkiškoje virtuvėje. Pagrindinis graikų gatvės patiekalas gyros yra labai panašus į turkišką doner kebabą, tačiau patys graikai nelinkę pripažinti turkiškos gyros kilmės. Legenda pasakoja, kad dar Aleksandro Didžiojo žygių laikais jo kareiviai kepdavo mėsos gabalus ant kardų. Laimei, šiam receptui kalavijo nereikia - ant grotelių keptą girosą paruošti daug paprasčiau, tačiau jis taip pat gaunasi "dūminis".
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
216 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.91/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gyros ant grotelių Žingsnis 1
Paruoškite mėsos marinatą. Smulkiai supjaustykite česnaką, įpilkite alyvuogių aliejaus, raudonėlio, paprikos, čiobrelių, pipirų ir druskos. Sudėkite mėsą į didelį dubenį ir užpilkite marinatu.

Žingsnis 2

Gyros ant grotelių Žingsnis 2
Paruoškite dziki. Dubenyje sumaišykite agurkus, petražoles, krapus ir česnaką. Supilkite jogurtą, citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Pagal skonį pagardinkite druska ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Gyros ant grotelių Žingsnis 3
Apkepkite ingredientus. Įkaitinkite kepsninę iki vidutinio karščio. Ant grotelių kepkite svogūnus maždaug po 5 minutes iš kiekvienos pusės, mėsą - 7-10 minučių, o pitos duoną - po 1 minutę. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 4

Gyros ant grotelių Žingsnis 4
Surinkite giroskopus. Pirmiausia į pitą įdėkite mėsos, tada svogūnų ir pomidorų. Ant viršaus užpilkite padažo.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos