Publikavimo data: 2024-05-25
Gyros ant grotelių
Dėl gretimų teritorijų graikų ir turkų kultūros yra labai panašios, todėl daugelis graikiškų patiekalų turi analogų turkiškoje virtuvėje. Pagrindinis graikų gatvės patiekalas gyros yra labai panašus į turkišką doner kebabą, tačiau patys graikai nelinkę pripažinti turkiškos gyros kilmės. Legenda pasakoja, kad dar Aleksandro Didžiojo žygių laikais jo kareiviai kepdavo mėsos gabalus ant kardų. Laimei, šiam receptui kalavijo nereikia - ant grotelių keptą girosą paruošti daug paprasčiau, tačiau jis taip pat gaunasi "dūminis".
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos marinatą. Smulkiai supjaustykite česnaką, įpilkite alyvuogių aliejaus, raudonėlio, paprikos, čiobrelių, pipirų ir druskos. Sudėkite mėsą į didelį dubenį ir užpilkite marinatu.
Žingsnis 2
Paruoškite dziki. Dubenyje sumaišykite agurkus, petražoles, krapus ir česnaką. Supilkite jogurtą, citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Pagal skonį pagardinkite druska ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Apkepkite ingredientus. Įkaitinkite kepsninę iki vidutinio karščio. Ant grotelių kepkite svogūnus maždaug po 5 minutes iš kiekvienos pusės, mėsą - 7-10 minučių, o pitos duoną - po 1 minutę. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 4
Surinkite giroskopus. Pirmiausia į pitą įdėkite mėsos, tada svogūnų ir pomidorų. Ant viršaus užpilkite padažo.
Kategorijos