Klasikiniai gyros pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Klasikiniai gyros

Pavadinimas "giroskopas" kilęs iš graikų kalbos žodžio, kuris verčiamas kaip "sukimasis, ratas". Kitaip tariant, gyros galima laikyti bet kokį patiekalą su įdaru, įvyniotą į pitą arba pitos duoną. Yra daugybė giros rūšių: su vištiena, jautiena, aviena ir net žuvimi. Dažnai į ją dedama bulvyčių, bet vis dėlto klasikinė Graikijos giros yra iš kiaulienos su daržovėmis ir jogurtiniu dziki padažu.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
195 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikiniai gyros Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Supjaustykite mėsą pailgais strypeliais. Į dubenį įpilkite 3 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, suberkite garstyčias, papriką, raudonėlį, druską ir pipirus. Sudėkite mėsą į marinatą, išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą, kad įsigertų marinatas.

Žingsnis 2

Klasikiniai gyros Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Česnaką ir agurką sutarkuokite smulkia tarka, tada iš agurko išspauskite sultis. Smulkiai supjaustykite petražoles ir krapus. Išmaišykite atskirame dubenyje, tada supilkite jogurtą, alyvuogių aliejų ir citrinos sultis ir dar kartą išmaišykite.

Žingsnis 3

Klasikiniai gyros Žingsnis 3
Apkepkite kiaulieną. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ant vidutinės ugnies, sudėkite mėsą ir kepkite apie 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 4

Klasikiniai gyros Žingsnis 4
Surinkite gyrosus. Į pitą įdėkite 1 valgomąjį šaukštą padažo, tada mėsą, svogūną, agurką ir pomidorą. Pabaigoje užpilkite padažą ant girosų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos