Publikavimo data: 2024-05-26
Klasikiniai gyros
Pavadinimas "giroskopas" kilęs iš graikų kalbos žodžio, kuris verčiamas kaip "sukimasis, ratas". Kitaip tariant, gyros galima laikyti bet kokį patiekalą su įdaru, įvyniotą į pitą arba pitos duoną. Yra daugybė giros rūšių: su vištiena, jautiena, aviena ir net žuvimi. Dažnai į ją dedama bulvyčių, bet vis dėlto klasikinė Graikijos giros yra iš kiaulienos su daržovėmis ir jogurtiniu dziki padažu.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Supjaustykite mėsą pailgais strypeliais. Į dubenį įpilkite 3 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, suberkite garstyčias, papriką, raudonėlį, druską ir pipirus. Sudėkite mėsą į marinatą, išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą, kad įsigertų marinatas.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Česnaką ir agurką sutarkuokite smulkia tarka, tada iš agurko išspauskite sultis. Smulkiai supjaustykite petražoles ir krapus. Išmaišykite atskirame dubenyje, tada supilkite jogurtą, alyvuogių aliejų ir citrinos sultis ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 3
Apkepkite kiaulieną. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ant vidutinės ugnies, sudėkite mėsą ir kepkite apie 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 4
Surinkite gyrosus. Į pitą įdėkite 1 valgomąjį šaukštą padažo, tada mėsą, svogūną, agurką ir pomidorą. Pabaigoje užpilkite padažą ant girosų.
Kategorijos