Publikavimo data: 2024-05-26
Gyros su kiauliena
Šis patiekalas graikų virtuvėje atsirado dėl imigrantų iš Turkijos. Buvusioje Osmanų imperijoje paplitęs "Doner kebab" Atėnuose virto "gyros". Naujasis patiekalas greitai išpopuliarėjo ne tik Graikijoje, bet ir užsienyje. Kadangi dauguma graikų yra krikščionys, gyros gali būti gaminamas ne tik su vištiena, bet ir su kiauliena. Dar vienas išskirtinis graikų gatvės maisto bruožas - specialus dziki padažas, kurio skonis primena totorių padažą.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos marinatą. Supjaustykite kiaulieną plonomis juostelėmis ir sudėkite į dubenį. Sumaišykite raudonėlius, čiobrelius, aitriąją papriką, juoduosius pipirus, druską ir alyvuogių aliejų, užpilkite ant mėsos ir gerai išmaišykite. Palikite mėsą marinuotis, kol ruošite likusius produktus.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Česnaką, agurką, kalendrą, kalendrą, krapus ir krapus sudėkite į blenderio dubenį ir susmulkinkite. Tada įpilkite jogurto, alyvuogių aliejaus ir sumaišykite padažą.
Žingsnis 3
Apkepkite mėsą. Keptuvę su saulėgrąžų aliejumi įkaitinkite ant didelės ugnies 4-5 minutes, tada sumažinkite ugnį iki vidutinės ir nuolat maišydami kepkite mėsą 10 minučių.
Žingsnis 4
Apkepkite bulves. Bulves supjaustykite vidutinio dydžio juostelėmis, nusausinkite servetėlėmis. Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi, sudėkite bulves ir kepkite iš pradžių ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos, tada ant silpnos ugnies, uždengę dangčiu, kol iškeps.
Žingsnis 5
Surinkite gyrosus. Perpjaukite pitą per pusę, sudėkite mėsą, tada bulves, pomidorus, svogūnus ir padažą.
Kategorijos