Publikavimo data: 2024-05-26
Gyros pitoje
Pagal populiarią versiją šio patiekalo protėvis buvo turkiškas doner kebabas, atvežtas į Graikiją XX a. pirmaisiais dešimtmečiais. Graikai nesilaikė tradicinio šavarmos recepto ir išbandė įvairius derinius: padažą pakeitė jogurtu, o pitą - pita. Šiandien gyrosams gaminti naudojama bet kokia mėsa, o kartais net žuvis. Tačiau vištienos filė laikoma tradiciniu ingredientu.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos marinatą. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, perkelkite į dubenį ir įberkite čiobrelių, ciru, raudonėlio, druskos, pipirų ir 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus. Kruopščiai išmaišykite, uždenkite folija arba maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Česnaką, agurkų griežinėlius, kalendrą ir kalendrą sudėkite į trintuvą ir susmulkinkite. Įdėkite jogurtą ir alyvuogių aliejų ir sumaišykite padažą.
Žingsnis 3
Apkepkite vištienos filė. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, sudėkite vištieną ir kepkite ne ilgiau kaip 10 minučių, retkarčiais pamaišydami, kad mėsa neišsausėtų.
Žingsnis 4
Surinkite gyrosus. Apkepkite pitos duoną sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies po 1 minutę iš kiekvienos pusės. Ant pusės pitos dėkite mėsos, salotų, svogūnų ir pomidorų. Ant viršaus užpilkite padažo ir perlenkite pitą per pusę.
Kategorijos