Gyros pitoje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Gyros pitoje

Pagal populiarią versiją šio patiekalo protėvis buvo turkiškas doner kebabas, atvežtas į Graikiją XX a. pirmaisiais dešimtmečiais. Graikai nesilaikė tradicinio šavarmos recepto ir išbandė įvairius derinius: padažą pakeitė jogurtu, o pitą - pita. Šiandien gyrosams gaminti naudojama bet kokia mėsa, o kartais net žuvis. Tačiau vištienos filė laikoma tradiciniu ingredientu.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
121 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gyros pitoje Žingsnis 1
Paruoškite mėsos marinatą. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, perkelkite į dubenį ir įberkite čiobrelių, ciru, raudonėlio, druskos, pipirų ir 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus. Kruopščiai išmaišykite, uždenkite folija arba maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 15 minučių.

Žingsnis 2

Gyros pitoje Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Česnaką, agurkų griežinėlius, kalendrą ir kalendrą sudėkite į trintuvą ir susmulkinkite. Įdėkite jogurtą ir alyvuogių aliejų ir sumaišykite padažą.

Žingsnis 3

Gyros pitoje Žingsnis 3
Apkepkite vištienos filė. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, sudėkite vištieną ir kepkite ne ilgiau kaip 10 minučių, retkarčiais pamaišydami, kad mėsa neišsausėtų.

Žingsnis 4

Gyros pitoje Žingsnis 4
Surinkite gyrosus. Apkepkite pitos duoną sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies po 1 minutę iš kiekvienos pusės. Ant pusės pitos dėkite mėsos, salotų, svogūnų ir pomidorų. Ant viršaus užpilkite padažo ir perlenkite pitą per pusę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos