Publikavimo data: 2024-05-25
Gyros su vištiena ir daržovėmis
Kas tai: vienas iš turkiško kebabo variantų ar savarankiškas graikiško greito maisto patiekalas? Teisingas atsakymas nežinomas, tačiau gyrosas tikrai yra labai skanus patiekalas, išpopuliarėjęs XX a. dėl graikų imigrantų iš Mažosios Azijos. Gyros kepamas iš įvairios mėsos, bet patiekiamas su pitos duona, o išskirtinumas visada yra garsusis dziki - tradicinis graikiškas padažas.
Žingsnis 1
Paruoškite giros padažą. Sumaišykite agurką su jogurtu. Tada sudėkite krapus ir česnaką. Į mišinį įpilkite citrinos sulčių, pipirų ir druskos.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Įtrinkite vištieną druska, pipirais, raudonėliais ir smulkintais česnakais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite keptuvėje, kol apskrus. Padėkite vištieną ant audinio ir leiskite atvėsti, tada supjaustykite ilgomis juostelėmis.
Žingsnis 3
Surinkite gyrosus. Į perpjautą pitą įdėkite 2 valgomuosius šaukštus padažo. Ant viršaus sudėkite rukolą ir pomidorus. Ant viršaus išdėliokite vištienos gabalėlius. Taip pat išdėliokite likusius girosus.
Kategorijos