Gyros su vištiena ir daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Gyros su vištiena ir daržovėmis

Kas tai: vienas iš turkiško kebabo variantų ar savarankiškas graikiško greito maisto patiekalas? Teisingas atsakymas nežinomas, tačiau gyrosas tikrai yra labai skanus patiekalas, išpopuliarėjęs XX a. dėl graikų imigrantų iš Mažosios Azijos. Gyros kepamas iš įvairios mėsos, bet patiekiamas su pitos duona, o išskirtinumas visada yra garsusis dziki - tradicinis graikiškas padažas.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
143 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.06/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gyros su vištiena ir daržovėmis Žingsnis 1
Paruoškite giros padažą. Sumaišykite agurką su jogurtu. Tada sudėkite krapus ir česnaką. Į mišinį įpilkite citrinos sulčių, pipirų ir druskos.

Žingsnis 2

Gyros su vištiena ir daržovėmis Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Įtrinkite vištieną druska, pipirais, raudonėliais ir smulkintais česnakais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite keptuvėje, kol apskrus. Padėkite vištieną ant audinio ir leiskite atvėsti, tada supjaustykite ilgomis juostelėmis.

Žingsnis 3

Gyros su vištiena ir daržovėmis Žingsnis 3
Surinkite gyrosus. Į perpjautą pitą įdėkite 2 valgomuosius šaukštus padažo. Ant viršaus sudėkite rukolą ir pomidorus. Ant viršaus išdėliokite vištienos gabalėlius. Taip pat išdėliokite likusius girosus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos