Publikavimo data: 2024-05-26
Gyros su vištiena
Graikiška šašarma arba gyrosas yra vienas garsiausių gatvės maisto produktų pasaulyje. Įdomu tai, kad jis labiausiai išpopuliarėjo, kai pasiekė Jungtines Amerikos Valstijas, kur netrukus po pasirodymo pradėjo konkuruoti su mėsainiais. O, pavyzdžiui, Vengrijoje pavadinimas "gyros" tapo pagrindiniu šavarmos atmainų pavadinimu ir pakeitė donerį arabiškuose bistro. Pagrindinės giros sudedamosios dalys yra jogurto padažas "zadziki" ir mėsa. Dažniausiai naudojama vištiena arba kiauliena, tačiau gali būti gaminami ir kiti įdarai.
Žingsnis 1
Marinuokite vištieną. Vištieną supjaustykite maždaug 7 cm ilgio juostelėmis. Česnaką sutarkuokite smulkia tarka. Supjaustytą vištieną sudėkite į dubenį, suberkite česnaką, papriką, raudonėlį, alyvuogių aliejų, pagal skonį druskos ir pipirų. Išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Pomidorą ir saldžiąją papriką supjaustykite griežinėliais, o svogūną - pusžiedžiais. Smulkiai sutarkuokite česnaką ir agurką. Iš agurkų išspauskite sultis. Smulkiai supjaustykite petražoles ir krapus. Dubenyje sumaišykite česnaką, agurką, petražoles ir krapus, tada supilkite jogurtą, alyvuogių aliejų ir citrinos sultis.
Žingsnis 3
Iškepkite vištieną. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus, sudėkite mėsą ir kepkite, kol iškeps, maždaug po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 4
Surinkite gyrosus. Į pitos vidurį dėkite mėsą, tada šviežią svogūną, pomidorą ir saldžiąją papriką. Ant viršaus užpilkite padažo ir suvyniokite girosą.
Kategorijos