Publikavimo data: 2024-05-26
Gyros su bulvėmis
Jei nuobodžiauja įprasta šavarma, pabandykite pasigaminti graikišką gatvės užkandį gyros. Klasikiniai graikiški gyros paprastai gaminami iš mėsos, daržovių ir zadziki padažo. Girosų įdarą galite keisti pagal savo skonį, pavyzdžiui, pridėti sūrio ar alyvuogių. Tačiau išties sotūs gyros yra ne tik apetitą žadinantys mėsos gabaliukai, išmirkyti kvapnių prieskonių marinate, bet ir keptos bulvės, dažniausiai kepamos keptuvėje.
Žingsnis 1
Marinuokite vištieną. Vištienos filė perpjaukite išilgai pusiau ir šiek tiek pamuškite virtuviniu plaktuku. Sudėkite filė į dubenį, įberkite druskos, juodųjų pipirų, paprikos, raudonėlio ir natūralaus jogurto. Sumaišykite vištieną su marinatu ir įdėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 2
Iškepkite vištieną. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir kiekvieną vištienos filė gabalėlį apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol iškeps. Vištieną šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 3
Suformuokite giros. Į kiekvienos plokštainio vidų dėkite po 1 valgomąjį šaukštą zadziki padažo, bulvytes, vištieną, raudonąjį svogūną ir vyšninius pomidorus. Suvyniokite kiekvieną pitą į kūgį.
Kategorijos