Publikavimo data: 2024-05-26
Gyros su daržovėmis
Klasikiniai graikiški gyros paprastai ruošiami su mėsos įdaru, pavyzdžiui, prieskoniuose marinuota kiauliena arba vištiena. Tačiau ne mažiau skanus bus ir lengvesnis vegetariškas giros variantas, kuriame mėsą galima lengvai pakeisti fetos sūriu. Jogurtinis dzatziki padažas (tzatziki) su česnaku ir pipirais suteiks giros sultingumo ir švelnumo, o daržovės praturtins užkandį vitaminais.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Pusę tešlos vandens supilkite į dubenį, ištirpinkite jame mieles ir palikite 15 min. pastovėti. Tada supilkite likusį vandenį, druską, cukrų ir palaipsniui suberkite miltus, kad užminkytumėte tešlą. Pačioje pabaigoje į tešlą įpilkite alyvuogių aliejaus ir minkykite 5-7 minutes, kol tešla taps elastinga ir lygi. Grąžinkite tešlą į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite kilti 1,5 valandos.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Natūralų jogurtą sudėkite į gilų dubenį. Į jogurtą įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus, agurkų, krapų ir česnakų. Išmaišykite zadziki padažą ir padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Iškepkite paplotėlius. Išimkite tešlą iš dubens, dar kartą ją išminkykite ir gerai išminkykite. Padalykite tešlą į nedidelius rutuliukus ir iškočiokite į plokščius maždaug 10-15 cm skersmens ir 0,5 cm storio pyragėlius. Uždenkite pyragėlius rankšluosčiu ir palikite 15 minučių pakilti. Įjunkite orkaitę iki aukščiausios temperatūros, sudėkite paplotėlius ant sausos kepimo skardos ir kepkite 5 minutes, kol jie taps auksiniai ir apskrus.
Žingsnis 4
Įdarykite paplotėlius. Išimkite tortilijas iš orkaitės ir atsargiai perpjaukite jas išilgai aštriu peiliu. Į kiekvienos pitos vidų sudėkite paprikas, fetos sūrį, svogūnus, pomidorus, druskos, pipirų, citrinos, kalendros ir bulvytes. Įpilkite zadziki padažo.
Kategorijos