Gyros su daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Gyros su daržovėmis

Klasikiniai graikiški gyros paprastai ruošiami su mėsos įdaru, pavyzdžiui, prieskoniuose marinuota kiauliena arba vištiena. Tačiau ne mažiau skanus bus ir lengvesnis vegetariškas giros variantas, kuriame mėsą galima lengvai pakeisti fetos sūriu. Jogurtinis dzatziki padažas (tzatziki) su česnaku ir pipirais suteiks giros sultingumo ir švelnumo, o daržovės praturtins užkandį vitaminais.
Gaminimo laikas
135 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
132 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.07/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gyros su daržovėmis Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Pusę tešlos vandens supilkite į dubenį, ištirpinkite jame mieles ir palikite 15 min. pastovėti. Tada supilkite likusį vandenį, druską, cukrų ir palaipsniui suberkite miltus, kad užminkytumėte tešlą. Pačioje pabaigoje į tešlą įpilkite alyvuogių aliejaus ir minkykite 5-7 minutes, kol tešla taps elastinga ir lygi. Grąžinkite tešlą į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite kilti 1,5 valandos.

Žingsnis 2

Gyros su daržovėmis Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Natūralų jogurtą sudėkite į gilų dubenį. Į jogurtą įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus, agurkų, krapų ir česnakų. Išmaišykite zadziki padažą ir padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 3

Gyros su daržovėmis Žingsnis 3
Iškepkite paplotėlius. Išimkite tešlą iš dubens, dar kartą ją išminkykite ir gerai išminkykite. Padalykite tešlą į nedidelius rutuliukus ir iškočiokite į plokščius maždaug 10-15 cm skersmens ir 0,5 cm storio pyragėlius. Uždenkite pyragėlius rankšluosčiu ir palikite 15 minučių pakilti. Įjunkite orkaitę iki aukščiausios temperatūros, sudėkite paplotėlius ant sausos kepimo skardos ir kepkite 5 minutes, kol jie taps auksiniai ir apskrus.

Žingsnis 4

Gyros su daržovėmis Žingsnis 4
Įdarykite paplotėlius. Išimkite tortilijas iš orkaitės ir atsargiai perpjaukite jas išilgai aštriu peiliu. Į kiekvienos pitos vidų sudėkite paprikas, fetos sūrį, svogūnus, pomidorus, druskos, pipirų, citrinos, kalendros ir bulvytes. Įpilkite zadziki padažo.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos