Publikavimo data: 2024-05-26
Gyros su prieskoniais
Klasikinis graikiškas gyrosas išsiskiria ne tik sultingumu ir sultingumu, bet ir daugybe kvapnių prieskonių, kurie šiam užkandžiui suteikia unikalų ir gardų skonį. Kaip gatvės užkandis, gyros ruošiamas kaip susukta plokščia duona su įdaru viduje. Tačiau giros patiekiami kitaip: lėkštėse išdėliojamos pitos riekelės, daržovės ir mėsa, prie jų pridedamas dubenėlis su dziki padažu, pagamintu iš natūralaus jogurto su žolelėmis ir česnaku.
Žingsnis 1
Paruoškite prieskonių mišinį. Sutrinkite zirą ir kalendrą medinėje trintuvėje. Sudėkite čiobrelius, raudonėlius, mairūną, aštriąją papriką ir papriką, supilkite alyvuogių aliejų, gerai išmaišykite ir palikite 20-30 min.
Žingsnis 2
Marinuokite mėsą. Supjaustykite kiaulieną dideliais plokščiais gabalais, suberkite prieskonių mišinį, alyvuogių aliejų ir įtrinkite prieskonius į mėsą. Indą su kiauliena uždenkite maistine plėvele ir palikite 1,5 valandos mirkti prieskoniuose ir aliejuje.
Žingsnis 3
Paruoškite faršą. Įkaitinkite sausą keptuvę ant vidutinės ugnies ir apkepkite kiaulieną iš abiejų pusių, kol paruduos. Iškepusią mėsą perkelkite ant pjaustymo lentos, leiskite šiek tiek atvėsti ir supjaustykite ilgais plonais griežinėliais. Švarius pomidorus supjaustykite kubeliais, nuluptus svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o kalendras susmulkinkite peiliu.
Žingsnis 4
Suformuokite giros. Šiek tiek pašildykite plokštainį sausoje keptuvėje, kepdami iš vienos pusės 3-4 minutes. Kiekvieną pitą šiek tiek perpjaukite išilgai ir patepkite vidų trupučiu zadziki padažo. Tada ant duonos plokštainio sudėkite kiaulieną, svogūnus, pomidorus ir kalendras.
Kategorijos