Publikavimo data: 2024-01-17
Hačapuri lavašas ant grotelių receptas
Vienas iš greičiausių ir paprasčiausių chačapuri receptų - chačapuri iš pitos duonos keptuvėje. Taikant šį metodą tešlos nereikia iš anksto virti. Plono lavašo galite nusipirkti bet kurioje parduotuvėje. Jums tereikės paruošti įdarą su sūriu ir keptuvėje greitai iškepti chačapuri. Kietąjį sūrį galima pasirinkti pagal savo skonį. Paprastai pirmenybė teikiama suluguni arba Imeretijos sūriui (jį galima pakeisti Adygėjos sūriu).
Žingsnis 1
Patogiai sudėkite visus maisto produktus. Iš anksto sutarkuokite sūrį. Išimkite keptuvę ir patepkite ją aliejumi. Nuplaukite žoleles patiekalui papuošti.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Tarkuotą sūrį sumaišykite su kiaušiniu ir druska iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Paruoškite khachapuri. Supjaustykite pitą į lėkštes. Į kiekvienos lėkštės vidurį įdėkite įdaro. Suvyniokite lėkštes į voką. Dėkite ant keptuvės ir kepkite iš abiejų pusių maždaug po 3 minutes, kol apskrus.
Žingsnis 4
Kaukazietiškoje virtuvėje visada gausu žolelių. Todėl prieš patiekdami patiekalą papuoškite petražolėmis, krapais ir kalendromis. Kalendra yra būtina! Tai vienas iš gruzinų virtuvės pagrindų. galite patiekti su įvairiais padažais arba grietine. Tai paįvairins chačapurio skonį.
Kategorijos