Publikavimo data: 2024-01-17
Hachapuri abchazų stiliumi receptas
Pagal vieną iš versijų, chačapuri pirmą kartą atsirado vietovėje, vadinamoje Samegrelo (Mingrelia), šiaurės vakarų Gruzijoje. Todėl nenuostabu, kad abchazai, artimiausi Mingrelijos kaimynai, taip pat labai seniai gamina sūrio plokštainį. Abchazų kalba chačapuri vadinamas "achafi". Receptas labai panašus į tradicinį gruzinišką chačapuri
Žingsnis 1
Patogiai sudėkite visus maisto produktus. Iš anksto sutarkuokite sūrį. Persijokite miltus per sietelį. Paruoškite gilų dubenį tešlai ir dubenį įdarui. Nuplaukite prieskonines žoleles papuošimui.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Pašildykite pieną, kol šiek tiek sušils, ir ištirpinkite jame mieles. Į gilų dubenį supilkite 2,5 puodelio miltų. Likusio ½ puodelio prireiks vėliau. Supilkite pieną į miltus. Įmaišykite kiaušinį ir aliejų. Kruopščiai išmaišykite. Tešla turi tapti vientisa ir minkšta. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 60 minučių.
Žingsnis 3
Kol tešla kyla, paruoškite sūrio įdarą. Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, kiaušinį ir sviestą. Palikite ant stalo.
Žingsnis 4
Paruoškite khachapuri kepimui. Pakilusią tešlą sumaišykite su likusiais miltais, išminkykite ir padalykite į 4 dalis. Kiekvieną dalį švelniai ištieskite rankomis, kad gautųsi apskritimas. Nenaudokite kočėlo. Į kiekvieno iš jų vidurį dėkite įdarą, padalydami jį į lygias dalis. Įdarą suvyniokite į tešlą ir užlenkite iki viršaus. Užspauskite viršų. Užspaustą plotą padėkite ant įkaitintos keptuvės be aliejaus. Švelniai ištempkite khachapuri, kad užpildytų keptuvę. Viršuje viduryje padarykite nedidelę skylutę, kad kepinys neišsipūstų.
Žingsnis 5
Dėkite keptuvę į 200 °C temperatūros orkaitę ir kepkite apie 10 minučių, kol paruduos. Išimkite iš orkaitės ir patepkite sviestu.Kaukazo virtuvėje visada gausu žolelių. Taigi prieš patiekdami papuoškite patiekalą petražolėmis, krapais ir kalendromis. Kalendros yra būtinos! Tai vienas iš gruzinų virtuvės pagrindų.
Kategorijos