Publikavimo data: 2025-08-18
Hachapuri Adžarijos stiliaus su suluguni
Adžarsko stiliaus chačapuri kepami iš paprastos tešlos ir sūrio "suluguni", pridedant kepto kiaušinio. Chačapuri valgomi rankomis, pamirkius plutelę į kiaušinį.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite mieles, pieną, sviestą, cukrų, druską ir miltus. Užminkykite tešlą ir minkykite 4-5 minutes.
Žingsnis 2
Padalykite tešlą į 4 dalis.
Žingsnis 3
Iš kiekvieno gabalėlio suformuokite valtį.
Žingsnis 4
Sutarkuokite suluguni sūrį stambia tarka.
Žingsnis 5
Į kiekvieną laivelį įdėkite tarkuoto sūrio.
Žingsnis 6
Dėkite sūrio laivelius ant kepimo skardos ir pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 25 minutėms.
Žingsnis 7
Išimkite laivelius iš orkaitės, išlyginkite sūrį ir į vidurį įmuškite žalią kiaušinį, tada įdėkite khachapuri į orkaitę dar 3 minutėms.
Kategorijos