Hachapuri ajar su pienu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Hachapuri ajar su pienu

Yra kelios chačapuri rūšys, bet mano mėgstamiausias receptas yra Adžarskio stiliaus chačapuri, gaminamas Gruzijoje.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
282 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.57/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Hachapuri ajar su pienu Žingsnis 1
Į dubenį supilkite šiltą pieną ir šiltą vandenį. Suberkite grūdėtąjį cukrų ir mieles. Išmaišykite. Palikite 15 minučių.

Žingsnis 2

Hachapuri ajar su pienu Žingsnis 2
Supilkite augalinį aliejų, suberkite miltus ir šiek tiek druskos. Tešlą minkykite 10 minučių.

Žingsnis 3

Hachapuri ajar su pienu Žingsnis 3
Uždenkite tešlą maistine plėvele ir padėkite šiltoje vietoje, kad pakiltų 40-60 minučių.

Žingsnis 4

Įdarui skirtą sūrį sutarkuokite.

Žingsnis 5

Hachapuri ajar su pienu Žingsnis 5
Padalykite tešlą į 4 kamuoliukus ir uždenkite maistine plėvele, kad tešla neišdžiūtų.

Žingsnis 6

Hachapuri ajar su pienu Žingsnis 6
Iškočiokite vieną rutuliuką ir aptepkite jį sūriu.

Žingsnis 7

Hachapuri ajar su pienu Žingsnis 7
Suformuokite didelį paplotėlį. Stipriai suspauskite siūlę. Dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu, siūle žemyn. Tada peiliu nupjaukite viršutinį tešlos sluoksnį.

Žingsnis 8

Hachapuri ajar su pienu Žingsnis 8
Suvyniokite šonus, kad gautųsi chačapurio forma. Į vidurį įdėkite dar šiek tiek sūrio.

Žingsnis 9

Hachapuri ajar su pienu Žingsnis 9
Aptepkite kraštus kiaušinio tryniu. Kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje, kol taps auksinės spalvos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, užkandžiai su duona ar lavašu, užkandžiai su duona ar lavašu, sluoksniuotos tešlos pyragas, paprasta, yra bendrų alergenų, užkandžiai, sezonas žalumynų, sezonas serbentų, sezonas česnakų, khachapuri, receptų rinkinys, khachapuri su sūriu, khachapuri su kiaušiniu, užkandžiai su česnakais

Kategorijos