Publikavimo data: 2025-08-18
Hachapuri ajar su pienu
Yra kelios chačapuri rūšys, bet mano mėgstamiausias receptas yra Adžarskio stiliaus chačapuri, gaminamas Gruzijoje.
Žingsnis 1
Į dubenį supilkite šiltą pieną ir šiltą vandenį. Suberkite grūdėtąjį cukrų ir mieles. Išmaišykite. Palikite 15 minučių.
Žingsnis 2
Supilkite augalinį aliejų, suberkite miltus ir šiek tiek druskos. Tešlą minkykite 10 minučių.
Žingsnis 3
Uždenkite tešlą maistine plėvele ir padėkite šiltoje vietoje, kad pakiltų 40-60 minučių.
Žingsnis 4
Įdarui skirtą sūrį sutarkuokite.
Žingsnis 5
Padalykite tešlą į 4 kamuoliukus ir uždenkite maistine plėvele, kad tešla neišdžiūtų.
Žingsnis 6
Iškočiokite vieną rutuliuką ir aptepkite jį sūriu.
Žingsnis 7
Suformuokite didelį paplotėlį. Stipriai suspauskite siūlę. Dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu, siūle žemyn. Tada peiliu nupjaukite viršutinį tešlos sluoksnį.
Žingsnis 8
Suvyniokite šonus, kad gautųsi chačapurio forma. Į vidurį įdėkite dar šiek tiek sūrio.
Žingsnis 9
Aptepkite kraštus kiaušinio tryniu. Kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos