Publikavimo data: 2024-01-17
Hachapuri ant grietinės receptas
Chačapuri ant grietinės nėra pats klasikinis receptas. Tačiau šių plokštainių su sūriu gaminimo variantų yra labai daug. Todėl niekas nedraudžia pridėti ir pašalinti ingredientų pagal savo skonį. Paruošti chačapuri ant grietinės keptuvėje, į tešlą pridėjus smulkintų žolelių, yra paprasta ir greita. Su šiuo receptu gali susidoroti net pradedantis virėjas, o pusryčiai pasirodys labai sotūs. Galite rinktis bet kokį sūrį, kuris gerai išsilydo, bet paprastai chačapuriui renkamasi suluguni. Grietinę rinkitės 20 % riebumo.
Žingsnis 1
Patogiai sudėkite visus maisto produktus. Iš anksto sutarkuokite sūrį. Atšildykite sviestą, kad jis taptų minkštas. Paruoškite gilų dubenį. Išimkite keptuvę su dangčiu, patepkite ją augaliniu aliejumi. Persijokite miltus per sietelį. Nuplaukite žoleles.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, grietinę, sūrį, miltus, druską, pipirus ir smulkintas žoleles. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Apkepkite khachapuri. Dėkite tešlą į įkaitintą keptuvę, tolygiai paskirstykite, uždenkite ir kepkite ant silpnos ugnies apie 8 minutes, kol tešla apskrus. Apverskite. Kepkite dar 3 minutes, kol tešla paruduos. Paruoštą plokštainį dėkite ant lėkštės ir patepkite gabalėliu sviesto.
Žingsnis 4
Patiekite khachapuri su bet kokiu padažu pagal skonį. Tinka česnakinis, pomidorų, sacebeli. Taip pat galite patiekti su grietine. Jei mėgstate aštriai, pabarstykite patiekalą maltais juodaisiais pipirais.
Kategorijos