Publikavimo data: 2024-01-17
Hachapuri ant grotelių receptas
Chačapuri - tai gruziniški plokštainiai su sūriu, patiekiami kaip atskiras patiekalas arba kaip duona. Paprastai jie kepami orkaitėje arba keptuvėje. Gruzijoje jie kepami tandūre arba ant medžio anglių kepsninės. Chačapuri ant grotelių pagaminti labai paprasta ir greita. Šiam receptui paprastai pasirenkama sluoksniuota tešla. Įdaras turi būti sūris. Galite rinktis bet kokį sūrį, jei tik jis gerai išsilydo. Tačiau dažniausiai perkamas suluguni.
Žingsnis 1
Patogiai sudėkite visus maisto produktus. Iš anksto sutarkuokite sūrį. Atšildykite sviestą, kol jis taps minkštas. Persijokite miltus per sietelį. Paruoškite gilų dubenį tešlai ir dubenį įdarui, pasiimkite kočėlą. Surinkite keptuvę.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Miltus sumaišykite su 200 g sviesto. Atskirai į šaltą vandenį įmuškite 2 kiaušinius, supilkite actą ir druską ir išmaišykite. Supilkite skystį į miltus ir išmaišykite. Tešlos neminkykite, bet pakelkite iš skirtingų pusių ir rankomis spauskite link centro, sudarydami sluoksnius, kol tešla taps lygi. Tai užtruks apie 15 minučių. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 3
Kol tešla ilsisi, paruoškite sūrio įdarą. Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, kiaušinį ir sviestą. Palikite ant stalo.
Žingsnis 4
Paruoškite khachapuri kepimui. Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu. Supjaustykite 5 cm pločio juostelėmis. Ant iešmelių suverkite įdarą: tiesiog aptepkite iešmelį sūrio mišiniu. Jis turėtų gerai prilipti. Ant viršaus uždėkite tešlos juostelę, kad tešla visiškai uždengtų įdarą. Kraštus gerai užspauskite. Dantų krapštuku tešloje padarykite keletą nedidelių skylučių, kad išeitų oras.
Žingsnis 5
Chačapuri patiekite vienoje didelėje lėkštėje - Gruzijoje atskiras patiekalas nėra priimtinas. Visi patiekalai dedami ant bendro stalo. Sluoksniuotos tešlos khachapuri galima patiekti su padažais: česnakiniu, pomidorų, sacebeli.
Kategorijos