Hachapuri ant kefyro keptuvėje receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-17

Hachapuri ant kefyro keptuvėje receptas

Keptuvėje kepto chačapurio su sūriu ant kefyro receptas tikriausiai yra vienas paprasčiausių. Pakanka namuose turėti kiaušinių, miltų, sūrio ir kefyro. Neblogai patiekalą papuošti žalumynais. Jei norisi, jį galima sutrupinti tiesiai į įdarą. Keptuvėje ant kefyro kepama chačapuri tešla gaunasi labai minkšta. Papasakosime, kaip paruošti šį patiekalą. Chačapuri ant kefyro keptuvėje tikrai pateks į jūsų mėgstamiausių pusryčių sąrašą.
Gaminimo laikas
130 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
219 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
24 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.95/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Hachapuri ant kefyro keptuvėje receptas Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Sūrį sutarkuokite iš anksto. Miltus persijokite per sietelį. Paruoškite gilų dubenį tešlai ir dubenį įdarui, išsitraukite kočėlą. Išimkite keptuvę su dangčiu ir patepkite ją aliejumi.

Žingsnis 2

Hachapuri ant kefyro keptuvėje receptas Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Supilkite kefyrą į dubenį, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir sodos. Išmaišykite. Nuolat maišydami nedidelėmis porcijomis supilkite miltus. Minkykite, kol tešla taps vientisa. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 60 minučių, kad pakiltų.

Žingsnis 3

Hachapuri ant kefyro keptuvėje receptas Žingsnis 3
Kol tešla ilsisi, paruoškite sūrio įdarą. Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, kiaušinį ir sviestą. Palikite ant stalo.

Žingsnis 4

Hachapuri ant kefyro keptuvėje receptas Žingsnis 4
Padalykite tešlą į lygias dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite kočėlu į maždaug 0,5 cm storio apvalius pyragėlius.

Žingsnis 5

Hachapuri ant kefyro keptuvėje receptas Žingsnis 5
Į kiekvieno iš jų vidurį įdėkite įdaro. Įdarą suvyniokite į tešlą, viršuje ją suriškite. Uždenkite rankomis, apverskite ir lengvai išminkykite. Švelniai iškočiokite kočėlu. Keliose vietose pradurkite šakute, kad kepant išeitų oras.

Žingsnis 6

Hachapuri ant kefyro keptuvėje receptas Žingsnis 6
Dėkite į keptuvę, uždenkite ir kepkite ant silpnos ugnies apie 8 minutes, kol tešla apskrus. Apverskite. Kepkite dar 3 minutes, kol tešla paruduos. Paruoštą plokštainį dėkite ant lėkštės ir patepkite gabalėliu sviesto.

Žingsnis 7

Hachapuri ant kefyro keptuvėje receptas Žingsnis 7
Kaukazietiškoje virtuvėje visada daug žolelių. Todėl prieš patiekdami patiekalą papuoškite petražolėmis, krapais ir kalendromis. Kalendros yra būtinos! Tai vienas iš gruzinų virtuvės pagrindų. gruzijoje nėra įprasta užsisakyti ar patiekti patiekalą tik sau, todėl chačapuri geriau supjaustyti porcijiniais trikampiais ir patiekti bendroje lėkštėje. Chačapuri įprasta valgyti rankomis, todėl paprastai nepateikiami jokie įrankiai, bet priešais svečius pastatomos tuščios lėkštės, kad jie galėtų įsidėti savo gabalėlį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos