Publikavimo data: 2024-01-17
Hachapuri ant kefyro keptuvėje receptas
Keptuvėje kepto chačapurio su sūriu ant kefyro receptas tikriausiai yra vienas paprasčiausių. Pakanka namuose turėti kiaušinių, miltų, sūrio ir kefyro. Neblogai patiekalą papuošti žalumynais. Jei norisi, jį galima sutrupinti tiesiai į įdarą. Keptuvėje ant kefyro kepama chačapuri tešla gaunasi labai minkšta. Papasakosime, kaip paruošti šį patiekalą. Chačapuri ant kefyro keptuvėje tikrai pateks į jūsų mėgstamiausių pusryčių sąrašą.
Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Sūrį sutarkuokite iš anksto. Miltus persijokite per sietelį. Paruoškite gilų dubenį tešlai ir dubenį įdarui, išsitraukite kočėlą. Išimkite keptuvę su dangčiu ir patepkite ją aliejumi.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Supilkite kefyrą į dubenį, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir sodos. Išmaišykite. Nuolat maišydami nedidelėmis porcijomis supilkite miltus. Minkykite, kol tešla taps vientisa. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 60 minučių, kad pakiltų.
Žingsnis 3
Kol tešla ilsisi, paruoškite sūrio įdarą. Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, kiaušinį ir sviestą. Palikite ant stalo.
Žingsnis 4
Padalykite tešlą į lygias dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite kočėlu į maždaug 0,5 cm storio apvalius pyragėlius.
Žingsnis 5
Į kiekvieno iš jų vidurį įdėkite įdaro. Įdarą suvyniokite į tešlą, viršuje ją suriškite. Uždenkite rankomis, apverskite ir lengvai išminkykite. Švelniai iškočiokite kočėlu. Keliose vietose pradurkite šakute, kad kepant išeitų oras.
Žingsnis 6
Dėkite į keptuvę, uždenkite ir kepkite ant silpnos ugnies apie 8 minutes, kol tešla apskrus. Apverskite. Kepkite dar 3 minutes, kol tešla paruduos. Paruoštą plokštainį dėkite ant lėkštės ir patepkite gabalėliu sviesto.
Žingsnis 7
Kaukazietiškoje virtuvėje visada daug žolelių. Todėl prieš patiekdami patiekalą papuoškite petražolėmis, krapais ir kalendromis. Kalendros yra būtinos! Tai vienas iš gruzinų virtuvės pagrindų. gruzijoje nėra įprasta užsisakyti ar patiekti patiekalą tik sau, todėl chačapuri geriau supjaustyti porcijiniais trikampiais ir patiekti bendroje lėkštėje. Chačapuri įprasta valgyti rankomis, todėl paprastai nepateikiami jokie įrankiai, bet priešais svečius pastatomos tuščios lėkštės, kad jie galėtų įsidėti savo gabalėlį.
Kategorijos