Hachapuri ant pieno receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-17

Hachapuri ant pieno receptas

Chačapuri yra gruzinų virtuvės pasididžiavimas, todėl yra daugybė jo receptų. Šie plokštainiai geri tuo, kad juos galima ne tik patiekti karštus pusryčiams, bet ir pasiimti su savimi į darbą ar kelionę. Štai kodėl chačapuri pasiėmė piemenys. Kalnuose ir ganyklose nebuvo kur ir kada gaminti pietus, o plokštainiai su sūriu gerai malšindavo alkį. Norint paruošti tešlą chačapuri ant pieno, nereikia sugaišti daug laiko. Chačapuri keptuvėje ant pieno pagaminami per kelias minutes.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
235 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
16 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Hachapuri ant pieno receptas Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite maistą. Iš anksto sutarkuokite sūrį. Paruoškite gilų dubenį. Išimkite keptuvę su dangčiu ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Persijokite miltus per sietelį. Nuplaukite žoleles.

Žingsnis 2

Hachapuri ant pieno receptas Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite pieną, kiaušinį, druską, cukrų, miltus ir kepimo miltelius. Sudėkite sūrį ir išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Hachapuri ant pieno receptas Žingsnis 3
Apkepkite khachapuri. Dėkite tešlą į įkaitintą keptuvę, tolygiai paskirstykite, uždenkite ir kepkite ant silpnos ugnies apie 8 minutes, kol tešla apskrus. Apverskite. Kepkite dar 3 minutes, kol tešla paruduos. Paruoštą plokštainį dėkite ant lėkštės ir patepkite gabalėliu sviesto.

Žingsnis 4

Hachapuri ant pieno receptas Žingsnis 4
Kaukazietiškoje virtuvėje visada gausu žolelių. Todėl prieš patiekdami patiekalą papuoškite petražolėmis, krapais ir kalendromis. Kalendra yra būtina! Tai vienas iš gruzinų virtuvės pagrindų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos