Publikavimo data: 2024-01-17
Hachapuri ant pieno receptas
Chačapuri yra gruzinų virtuvės pasididžiavimas, todėl yra daugybė jo receptų. Šie plokštainiai geri tuo, kad juos galima ne tik patiekti karštus pusryčiams, bet ir pasiimti su savimi į darbą ar kelionę. Štai kodėl chačapuri pasiėmė piemenys. Kalnuose ir ganyklose nebuvo kur ir kada gaminti pietus, o plokštainiai su sūriu gerai malšindavo alkį. Norint paruošti tešlą chačapuri ant pieno, nereikia sugaišti daug laiko. Chačapuri keptuvėje ant pieno pagaminami per kelias minutes.
Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite maistą. Iš anksto sutarkuokite sūrį. Paruoškite gilų dubenį. Išimkite keptuvę su dangčiu ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Persijokite miltus per sietelį. Nuplaukite žoleles.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite pieną, kiaušinį, druską, cukrų, miltus ir kepimo miltelius. Sudėkite sūrį ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Apkepkite khachapuri. Dėkite tešlą į įkaitintą keptuvę, tolygiai paskirstykite, uždenkite ir kepkite ant silpnos ugnies apie 8 minutes, kol tešla apskrus. Apverskite. Kepkite dar 3 minutes, kol tešla paruduos. Paruoštą plokštainį dėkite ant lėkštės ir patepkite gabalėliu sviesto.
Žingsnis 4
Kaukazietiškoje virtuvėje visada gausu žolelių. Todėl prieš patiekdami patiekalą papuoškite petražolėmis, krapais ir kalendromis. Kalendra yra būtina! Tai vienas iš gruzinų virtuvės pagrindų.
Kategorijos