Publikavimo data: 2024-01-17
Hachapuri lavaše receptas
Vienas iš greičiausių ir paprasčiausių chačapuri receptų yra chačapuri lavaše. Taikant šį metodą tešlos nereikia ruošti iš anksto. Plono lavašo galite nusipirkti bet kurioje parduotuvėje. Ir greitai orkaitėje iškepkite gardžius chačapuri su sūriu, kuriuos nebus gėda patiekti net svečiams. Jie įvertins originalumą. Pasirūpinkite, kad nusipirktumėte kelių rūšių sūrio. Pavyzdžiui, Imereti, suluguni ir tilsiter.
Žingsnis 1
Patogiai sudėkite visus maisto produktus. Iš anksto sutarkuokite sūrį. Kepimo indą ištepkite aliejumi. Paruoškite dubenį įdarui. Nuplaukite prieskonines žoleles papuošimui.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti įdarą. Dubenyje sumaišykite kefyrą, kiaušinius, druską.
Žingsnis 3
Į formą įdėkite vieną pitą. Neišskleiskite jos iki vieno sluoksnio. Palikite 2 arba 3 sluoksnius. Išskleiskite jį taip, kad jis kuo labiau atsidurtų kampuose ir apsaugotų šonus. Nupjaukite per ilgus galus, juos smulkiai sutrinkite ir sumeskite į dubenį su kefyru. Antrąją pitą padalykite į dvi dalis. Vienas gabalas turėtų būti šiek tiek didesnis ir visiškai uždengti chačapurio pagrindą: tai bus "dangtis".
Žingsnis 4
Paskirstykite įdarą. Sumaišykite tarkuotus sūrius ir padalykite į 4 lygias dalis. Pirmąja sūrio dalimi apibarstykite pagrindo dugną. Uždenkite mažesne antrosios pitos dalimi, apibarstykite antrąja sūrių porcija, dėkite pamirkytą kefyro mišinyje (palikite nedidelį kiekį skysčio). Ant viršaus užtepkite trečiąją sūrio porciją. Užlenkite pitos pagrindo galus į vidų, uždenkite "dangteliu" ir šiek tiek suspauskite. Ant viršaus supilkite likusį įdarą ir apibarstykite likusiu sūriu.
Žingsnis 5
Dėkite į įkaitintą 200 °C orkaitę 15 minučių, kol susidarys apetitą žadinanti plutelė.
Kategorijos