Tradiciškai chačapuri yra sūriu įdaryta sluoksniuota tešla. Tačiau yra daugybė jo gaminimo variantų. Yra net chačapurio su mėsa receptas - patiekalas, vadinamas "kubdari". Šie chačapuri ruošiami iš maltos mėsos, pridedant sūrio ir įvairių prieskonių. Kadangi chačapuri yra gruziniškas patiekalas, ne be reikalo į faršą dedama kalendros, kalendros, chlemi-suneli ir pomidorų pastos. Įdarui rinkitės maltą jautieną.
Žingsnis 1
Patogiai sudėkite visus maisto produktus. Iš anksto sutarkuokite sūrį. Persijokite miltus per sietelį. Paruoškite gilų dubenį tešlai ir dubenį įdarui, išsitraukite kočėlą. Jei reikia, paruoškite faršą. Nulupkite česnaką ir svogūną, juos smulkiai supjaustykite. Nuplaukite ir susmulkinkite kalendros šakeles. Išimkite keptuvę ir patepkite ją aliejumi. Nuplaukite žoleles patiekalui papuošti.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Pašildykite pieną, kol šiek tiek sušils, ir ištirpinkite jame mieles. Į gilų dubenį supilkite 2,5 puodelio miltų. Likusio ½ puodelio prireiks vėliau. Supilkite pieną į miltus. Įmaišykite kiaušinį ir aliejų. Kruopščiai išmaišykite. Tešla turi tapti vientisa ir minkšta. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 60 minučių.
Žingsnis 3
Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Keptuvėje ant vidutinės ugnies apkepkite maltą mėsą, kol lengvai paruduos. Tai užtruks apie 10 minučių. Sudėkite svogūną ir česnaką. Kepkite apie 5 minutes. Į keptuvę suberkite kalendrą, kalendrą, druską, pipirus ir pomidorų pastą, išmaišykite, išjunkite ugnį ir palikite atvėsti keptuvėje. Kai faršas šiek tiek atvės, sudėkite tarkuotą sūrį.
Žingsnis 4
Paruoškite khachapuri kepimui. Į pakilusią tešlą supilkite likusius miltus, išminkykite ir padalykite į 3 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite kočėlu į apvalius maždaug 0,5 cm storio pyragėlius.
Žingsnis 5
Į kiekvienos plokštainio duonos vidurį dėkite įdaro, padalydami jį į 3 lygias dalis. Įdarą suvyniokite į tešlą, viršuje ją suriškite. Išlyginkite rankomis, apverskite ir lengvai išminkykite. Švelniai iškočiokite kočėlu. Keliose vietose pradurkite šakute, kad kepant išeitų oras.
Žingsnis 6
Dėkite ant kepimo skardos ir 15 min. pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C. Jei norite ištepti chačapurio paviršių kiaušinio tryniu, padarykite tai likus 5 min. iki kepimo. Paruoštą chačapuri reikia iškart po kepimo orkaitėje ištepti sviestu. Dėl to tešla tampa minkštesnė ir skanesnė.
Žingsnis 7
Paruoštą chačapuri patiekite su petražolėmis, krapais ir kalendromis. Kalendros yra būtinos! Gruzijoje nėra įprasta patiekalą patiekti tik sau, todėl chačapuri geriau supjaustyti porcijiniais trikampiais ir patiekti bendroje lėkštėje. Chačapuri įprasta valgyti rankomis, todėl paprastai nepateikiami jokie įrankiai, tačiau priešais svečius pastatomos tuščios lėkštės, kad jie galėtų įsidėti savo gabalėlį.