Publikavimo data: 2024-06-16
Hadjar stiliaus Khachapuri konkursas
Švelni tešla, elastingas sūris ir skystas kiaušinio trynys - neįtikėtinai skanus derinys. Šį patiekalą būtina išbandyti.
Žingsnis 1
Į pieną sudėkite sviestą, druską, mieles ir cukrų. Įmuškite kiaušinį. Supilkite šiltą vandenį ir palaipsniui suberkite miltus. Tešla turi būti šiek tiek lipni, "neužkimškite" jos miltais. Uždenkite tešlą ir leiskite jai pakilti.
Žingsnis 2
Išminkykite tešlą ir padalykite ją į 4 dalis, kurių kiekviena turi sverti maždaug po 220 g.
Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir sumaišykite.
Žingsnis 4
Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite iki 25 cm skersmens ir apibarstykite sūriu. Suvyniokite į laivelio formą ir kepkite 12-13 minučių. Į vidurį įmuškite kiaušinį ir pašaukite į orkaitę dar 2-3 minutėms.
Kategorijos