Publikavimo data: 2024-02-04
Harcio su ėriena receptas
Klasikinė charčo sriuba užima ypatingą vietą tarp gruziniškų patiekalų. Pirma, porcijos dydis yra įspūdingas, antra, sriuba tikrai labai soti. Paprastai ji gaminama iš jautienos, tačiau mes nusprendėme klasikinę charcho sriubą gaminti iš ėrienos. O jei pavyks gauti gruziniškos adžikos ir tkemali padažo, bus kuo autentiškiausia.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūną, morką ir česnaką. Vieną svogūną ir petražolės šaknį supjaustykite mažais kubeliais, o pomidorus - dideliais kubeliais. Susmulkinkite česnaką. Ryžius nuplaukite.
Žingsnis 2
Į puodą supilkite vandenį, sudėkite mėsą, per pusę perpjautą svogūną ir morką. Užvirkite ir virkite ant silpnos ugnies apie 120 minučių.
Žingsnis 3
Išimkite mėsą ir supjaustykite kubeliais, sultinį perpilkite į kitą keptuvę, supilkite ryžius ir virkite 10 minučių.
Žingsnis 4
Sumaišykite tkemali, apynius, adžiką ir kalendrą. Sudėkite ingredientus iš keptuvės ir paruoštą padažą į sultinį. Sudėkite pomidorus, lauro lapą, pipirus (žirnelius ir maltus pipirus), druską ir virkite 10 minučių.
Žingsnis 5
Sudėkite mėsą į sriubą, nukelkite nuo ugnies, uždenkite puodą dangčiu ir palikite 15 minučių.
Kategorijos