Publikavimo data: 2024-03-31
Harcio su graikiniais riešutais
Charčo sriubą žino net tie, kurie niekada nėra buvę Gruzijoje. Patiekalo pagrindą sudaro jautiena arba kiauliena, tkemali ir pomidorų pasta. Sriuba pasižymi sodriu pomidorų skoniu, tiršta konsistencija ir ryškiu aštriu aromatu. Pagrindinė paslaptis, padedanti sėkmingai pagaminti charcho, yra prieskonių ir šviežių žolelių gausa.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite dideliais kubeliais. Sudėkite mėsą į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirinkite. Sumažinkite kaitrą po puodu ir nugriebkite putas. Kai tik nustos putoti, puodą uždenkite dangčiu ir palikite mėsą virti 40 minučių.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir graikinius riešutus.
Žingsnis 3
Į puodą suberkite ryžius ir svogūnus ir ant vidutinės ugnies sriubą virkite dar 15 minučių.
Žingsnis 4
Paskrudinkite graikinius riešutus sausoje keptuvėje.
Žingsnis 5
Į sriubą suberkite riešutus, česnaką, tkemali padažą, pomidorų pastą ir prieskonius, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Sriubą virkite dar 5 minutes.
Žingsnis 6
Nukėlę sriubą nuo ugnies, palikite ją 30 minučių. Galite patiekti su graikiniais riešutais.
Kategorijos