Harcio su perliniais miežiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-27

Harcio su perliniais miežiais

Charčo su perlovka yra vienas iš populiariausių gruziniškos aštrios sriubos recepto variantų. Šis pikantiškas, sodraus skonio patiekalas puikiai tiks žiemos pietums. Aštri sriuba maloniai nustebins mažu kalorijų kiekiu, o kartu ir maistingumu. Šis sotus, spalvingas, šildantis patiekalas ant jūsų stalo niekada neliks nepastebėtas svečių. Gausi sriuba su gausiu perlinių kruopų ir avienos deriniu gali lengvai pakeisti pilnaverčius pietus ar vakarienę.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
184 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
12 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 4/5
Reitingas: 4.14/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Harcio su perliniais miežiais Žingsnis 1
Kadangi ėriena kepa ilgai - apie 80-90 minučių, pradėkite ją ruošti iš pradžių. Sudėkite mėsą į gilų puodą, supilkite į jį vandenį ir pastatykite ant vidutinės ugnies, nepamiršdami pašalinti atsiradusias putas.

Žingsnis 2

Harcio su perliniais miežiais Žingsnis 2
Nuplaukite perlinių kruopų ketvirčius ir užpilkite juos verdančiu vandeniu, palikite pastovėti ir garuose - taip sutrumpinsite virimo laiką. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, susmulkinkite česnaką ir prieskonines žoleles - geriausiai tinka krapai, petražolės arba kalendros.

Žingsnis 3

Harcio su perliniais miežiais Žingsnis 3
Susmulkintą svogūną sudėkite į keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus ir kepkite, kol šiek tiek apskrus. Tada į svogūnus sudėkite pomidorų pastą ir česnaką, uždenkite dangčiu ir pakaitinkite iki tiršto padažo konsistencijos.

Žingsnis 4

Harcio su perliniais miežiais Žingsnis 4
Atvėsinkite virtą ėriuką ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Į sultinį sudėkite garuose virtų perlų ir svogūnų mišinį, palikite virti 20 minučių. Tada į sriubą sudėkite supjaustytą mėsą, šviežias žoleles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir prieskoniais. Viską palikite ant ugnies dar 10-15 minučių.

Žingsnis 5

Harcio su perliniais miežiais Žingsnis 5
Kai sriuba bus paruošta, išpilstykite ją į lėkštes. Prieš pat patiekdami ant viršaus užberkite aitriosios paprikos griežinėlių ir žolelių. Pagardinkite grietine ir patiekite su šviežia duona arba pita duona. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos