Publikavimo data: 2024-03-27
Harcio su perliniais miežiais
Charčo su perlovka yra vienas iš populiariausių gruziniškos aštrios sriubos recepto variantų. Šis pikantiškas, sodraus skonio patiekalas puikiai tiks žiemos pietums. Aštri sriuba maloniai nustebins mažu kalorijų kiekiu, o kartu ir maistingumu. Šis sotus, spalvingas, šildantis patiekalas ant jūsų stalo niekada neliks nepastebėtas svečių. Gausi sriuba su gausiu perlinių kruopų ir avienos deriniu gali lengvai pakeisti pilnaverčius pietus ar vakarienę.
Žingsnis 1
Kadangi ėriena kepa ilgai - apie 80-90 minučių, pradėkite ją ruošti iš pradžių. Sudėkite mėsą į gilų puodą, supilkite į jį vandenį ir pastatykite ant vidutinės ugnies, nepamiršdami pašalinti atsiradusias putas.
Žingsnis 2
Nuplaukite perlinių kruopų ketvirčius ir užpilkite juos verdančiu vandeniu, palikite pastovėti ir garuose - taip sutrumpinsite virimo laiką. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, susmulkinkite česnaką ir prieskonines žoleles - geriausiai tinka krapai, petražolės arba kalendros.
Žingsnis 3
Susmulkintą svogūną sudėkite į keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus ir kepkite, kol šiek tiek apskrus. Tada į svogūnus sudėkite pomidorų pastą ir česnaką, uždenkite dangčiu ir pakaitinkite iki tiršto padažo konsistencijos.
Žingsnis 4
Atvėsinkite virtą ėriuką ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Į sultinį sudėkite garuose virtų perlų ir svogūnų mišinį, palikite virti 20 minučių. Tada į sriubą sudėkite supjaustytą mėsą, šviežias žoleles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir prieskoniais. Viską palikite ant ugnies dar 10-15 minučių.
Žingsnis 5
Kai sriuba bus paruošta, išpilstykite ją į lėkštes. Prieš pat patiekdami ant viršaus užberkite aitriosios paprikos griežinėlių ir žolelių. Pagardinkite grietine ir patiekite su šviežia duona arba pita duona. Gero apetito!
Kategorijos