Publikavimo data: 2024-03-27
Harcio su pomidorais
Šis karšto kharcho su pomidorais receptas puikiai paįvairins jūsų kasdienę karštųjų patiekalų dietą. Tiršta, tiršta, aštraus prieskonio sriuba puikiai tiks jūsų žiemos pietų ar vakarienės valgiaraščiui. Sultingą, kvapnų, prieskoniais turtingą patiekalą su pikantiška graikinių riešutų nata įvertins gruziniškos virtuvės mėgėjai. Dėl gana mažo kaloringumo charcho pasirodo esąs labai sotus patiekalas, kuriam nereikia sunkių priedų.
Žingsnis 1
Pačioje pradžioje paruoškite ėriuką, nes tai užima daug laiko. Sudėkite ėriuką į katilą, užpilkite verdančiu vandeniu ir pastatykite ant vidutinės ugnies, nuimdami putas. Šiek tiek pasūdykite vandenį.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, susmulkinkite česnaką, graikinius riešutus ir šviežias žoleles - puikiai tinka krapai, petražolės arba kalendros. Pomidorus supjaustykite dideliais griežinėliais.
Žingsnis 3
Pusžiedžiais supjaustytus svogūnus siųskite kepti į katilą su augaliniu aliejumi. Kepkite svogūnus, kol įgaus auksinę spalvą. Tuomet į katilą įpilkite pomidorų pastos, supjaustytų pomidorų ir susmulkintų česnako skiltelių. Uždenkite katilą dangčiu ir viską pakaitinkite iki koncentruoto padažo.
Žingsnis 4
Kai ėriena atvės, išimkite iš jos kaulus ir smulkiai supjaustykite. Į sultinį suberkite ryžių ir svogūnų mišinį, palikite ant ugnies 10-15 min. Tada į sultinį suberkite mėsą, susmulkintas žoleles, prieskonius, druską ir pipirus. Palikite virti 10-15 minučių. Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos, suberkite smulkintus graikinius riešutus, gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Į lėkštes supilkite paruoštą kharcho. Ant kiekvienos porcijos užberkite šviežių žolelių ir grietinės. Patiekite su šviežia duona arba lavašu. Gero apetito!
Kategorijos