Publikavimo data: 2024-05-20
Harcio su tkemali
Charčo yra vienas garsiausių gruziniškų patiekalų. Yra daug jo paruošimo variantų. Jautiena, graikiniai riešutai, ryžiai ir tklapi - sutirštinta slyvų tyrė, kurią galima pakeisti paruoštu tkemali padažu - yra privalomi klasikinio charčo ingredientai. Šių ingredientų derinys kartu su aštriais prieskoniais sukuria nepakartojamą "kharcho" skonį ir aromatą. Gruziniškai sriubai gaminti geriau rinktis jautienos krūtininę su kaulu.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą ir sultinį. Jautienos krūtininę virkite 1,5 valandos ant silpnos ugnies. Įdėkite petražolių stiebų ir druskos. Atskirkite mėsą nuo kaulų ir supjaustykite gabalėliais. Sultinį perkoškite ir supilkite atgal į puodą.
Žingsnis 2
Paruoškite kharcho su tkemali. Užvirinkite sultinį, sudėkite mėsą, ryžius ir virkite 10 minučių. Keptuvėje aliejuje pakepinkite svogūną, kol taps skaidrus 2-3 minutes. Sudėkite į sultinį. Suberkite juodųjų pipirų žirnelius. Po 5 minučių įberkite paprikos, aštriosios paprikos, petražolių, kalendros ir tkemali padažo. Po 5 minučių sudėkite česnaką, hmeli suneli, lauro lapą ir graikinius riešutus. Virkite dar 5 minutes. Tada išjunkite ugnį. Leiskite sriubai 15 minučių pritraukti.
Kategorijos