Publikavimo data: 2024-03-31
Harcio su vištiena ir bulvėmis
Kharcho su vištiena ir bulvėmis galite ne tik išbandyti restoranuose, bet ir lengvai įgyvendinti šį patiekalą namuose. Aštri, soti sriuba - puikus pasirinkimas karštam pietų stalui. Ryškų aromatą ir sodrų patiekalo skonį gausite dėl paprasto, bet originalaus ingredientų derinio. Pagal savo skonį galite pridėti mėgstamų prieskonių ir šviežių prieskoninių žolelių, kurios puikiai dera su karštu charčo.
Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 2
Vištieną sudėkite į puodą, pripildytą vandens. Uždenkite dangčiu, įberkite druskos ir palikite virti 15 minučių, nugriebkite putas.
Žingsnis 3
Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Susmulkinkite morkas šiaudeliais. Daržoves apkepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, pomidorų pasta ir maltais juodaisiais pipirais. Apkepkite iki tirštos konsistencijos, sudėkite pjaustytus pomidorus, išmaišykite ir po 2-3 min. nukelkite nuo viryklės.
Žingsnis 4
Į puodą su vištiena supilkite vidutinio dydžio griežinėliais supjaustytas bulves. Virkite dar 15 minučių.
Žingsnis 5
Į puodą suberkite nuplautus ryžius ir adžiką. Virkite dar 10-15 minučių. Pačioje pabaigoje į sriubą įpilkite išvirtų daržovių mišrainės. Į sultinį galite įberti šviežių žolelių, prieskonių ir prieskoninių žolelių. Virkite 2-3 minutes, kol sriuba bus paruošta.
Žingsnis 6
Karštą, kvapnų kharcho troškinkite po dangčiu dar 10-15 minučių. Sriubą išdalykite porcijomis. Jei norite, patiekalą pagardinkite šviežiomis žolelėmis arba džiovintų žolelių mišiniu.
Kategorijos