Publikavimo data: 2024-03-25
Harcio žiemai
"Charčo" pelnytai galima vadinti Gruzijos virtuvės perlu, nes jį pažįsta net tie, kurie niekada nėra buvę jo istorinėje tėvynėje. Ši sriuba išsiskiria sodriu pomidorų skoniu, tiršta konsistencija ir ryškiu aštriu aromatu. Siūlome šios sriubos sudedamąsias dalis suvynioti į stiklainius, kad iki pat žiemos galėtumėte mėgautis nepakartojamu charčo skoniu. Šis sriubos variantas ateis į pagalbą, kai reikės per trumpą laiką paruošti šeimos valgį.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką, graikinius riešutus ir pomidorus. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Aitriąją papriką supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais.
Žingsnis 2
Mėsą supjaustykite dideliais gabalais, sudėkite į keptuvę, įkaitintą su augaliniu aliejumi, ir kepkite, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 3
Į keptuvę įpilkite sviesto, sumažinkite ugnį ir 10 minučių troškinkite mėsą.
Žingsnis 4
Į mėsą sudėkite svogūnus, pomidorus ir morkas. Daržoves su mėsa troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 5
Į keptuvę sudėkite pomidorų pastą, tkemali padažą, aitriąją papriką, česnaką ir graikinius riešutus. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Troškinkite mėsą dar 15 minučių, jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens į keptuvę.
Žingsnis 6
Į mėsą supilkite miltus ir prieskonius, gerai išmaišykite ingredientus ir troškinkite dar 5 minutes.
Žingsnis 7
Atvėsinkite keptuvės turinį, tada perkelkite charcho preparatą į sterilų stiklainį ir jį susukite.
Kategorijos