Publikavimo data: 2024-05-26
Hinkali su ėriena
Chinkali - tradicinis gruziniškas patiekalas iš plonos tešlos ir sultingo įdaro. Dažniausiai įdarui naudojama mėsa - jautiena arba aviena. Khinkali dažnai lyginamas su koldūnais, nors šiuos du patiekalus sieja tik tekstūra - paprastai jie gaminami iš tešlos ir mėsos. Tačiau kiekvieno patiekalo istorija yra skirtinga. Yra chinkali gaminimo paslapčių, todėl net Gruzijoje chinkali gamina patyrusios šeimininkės.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Sumalkite ėrieną, riebalus, kalendrą, svogūną ir aitriąją papriką mėsmale. Pagal skonį įberkite čiobrelių ir druskos ir išmaišykite. Į mišinį įpilkite verdančio vandens ir dar įpilkite, kai mėsa sugers vandenį - tokiam kiekiui mėsos reikės apie 150 ml vandens.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Išsijokite miltus ir sumaišykite juos su 1,5 puodelio vandens ir kiaušiniu. Užminkykite tešlą, jei reikia, įberkite daugiau miltų. Pasūdykite, dar kartą išminkykite ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą. Tada tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir išpjaukite maždaug 10-12 cm skersmens apskritimus.
Žingsnis 3
Suformuokite khinkali. Į kiekvieno apskritimo vidurį atsargiai dėkite maltos mėsos. Tada pyragėlių kraštus sulenkite į akordeoną ir padarykite tvirtą uodegą. Puode užvirinkite likusį vandenį, pasūdykite. Sumažinkite ugnį, sudėkite khinkali į vandenį ir virkite 10-15 minučių, maišydami mentele. Kai khinkali išplauks, nukelkite puodą nuo ugnies ir išimkite juos skepetaite.
Kategorijos