Hinkali su ėriena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Hinkali su ėriena

Chinkali - tradicinis gruziniškas patiekalas iš plonos tešlos ir sultingo įdaro. Dažniausiai įdarui naudojama mėsa - jautiena arba aviena. Khinkali dažnai lyginamas su koldūnais, nors šiuos du patiekalus sieja tik tekstūra - paprastai jie gaminami iš tešlos ir mėsos. Tačiau kiekvieno patiekalo istorija yra skirtinga. Yra chinkali gaminimo paslapčių, todėl net Gruzijoje chinkali gamina patyrusios šeimininkės.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
198 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
21 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Hinkali su ėriena Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Sumalkite ėrieną, riebalus, kalendrą, svogūną ir aitriąją papriką mėsmale. Pagal skonį įberkite čiobrelių ir druskos ir išmaišykite. Į mišinį įpilkite verdančio vandens ir dar įpilkite, kai mėsa sugers vandenį - tokiam kiekiui mėsos reikės apie 150 ml vandens.

Žingsnis 2

Hinkali su ėriena Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Išsijokite miltus ir sumaišykite juos su 1,5 puodelio vandens ir kiaušiniu. Užminkykite tešlą, jei reikia, įberkite daugiau miltų. Pasūdykite, dar kartą išminkykite ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą. Tada tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir išpjaukite maždaug 10-12 cm skersmens apskritimus.

Žingsnis 3

Hinkali su ėriena Žingsnis 3
Suformuokite khinkali. Į kiekvieno apskritimo vidurį atsargiai dėkite maltos mėsos. Tada pyragėlių kraštus sulenkite į akordeoną ir padarykite tvirtą uodegą. Puode užvirinkite likusį vandenį, pasūdykite. Sumažinkite ugnį, sudėkite khinkali į vandenį ir virkite 10-15 minučių, maišydami mentele. Kai khinkali išplauks, nukelkite puodą nuo ugnies ir išimkite juos skepetaite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos