Humusas su kedro riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Humusas su kedro riešutais

Humusas yra universalus patiekalas, kurį galima valgyti bet kuriuo paros metu. Pusryčiams - kaip užtepėlė ant duonos skrebučio, pietums - kaip atskiras patiekalas, vakarienei - kaip maistingų salotų sudedamoji dalis. Ankštinių daržovių tešloje gausu augalinių baltymų, kurie yra visavertis mėsos ir pieno produktų pakaitalas. Todėl humusą galima įtraukti į vegetarų, sportininkų ir dietos besilaikančių žmonių valgiaraštį. Humusas su kedro riešutais yra vienas iš populiariausių patiekalo receptų.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
485 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
41 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.89/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Paruoškite riešutų padažą. Į lėkštę įberkite raudonųjų aštriųjų pipirų ir druskos. Sausoje keptuvėje 1 minutę paskrudinkite kedro riešutus. Į juos įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens ir medaus. Gerai išmaišykite ir išgarinkite skystį. Tolygiu sluoksniu paskleiskite riešutus lėkštėje su druska ir pipirais ir atvėsinkite.

Žingsnis 2

Humusas su kedro riešutais Žingsnis 2
Išvirkite avinžirnius. Išmirkytus avinžirnius užpilkite šaltu vandeniu, pastatykite ant ugnies ir užvirinkite. Įberkite druskos ir virkite, kol avinžirniai suminkštės, maždaug 1-1,5 valandos. Išmeskite ankštines daržoves į sietelį, o skystį nusunkite į atskirą indą.

Žingsnis 3

Humusas su kedro riešutais Žingsnis 3
Paruoškite česnakų ir citrinų mišinį. Kol avinžirniai verda, įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 200 ℃.Česnaką kartu su čiobrelių lapeliais sudėkite ant folijos. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska, uždenkite folija ir dėkite kepti 40-45 min. Česnakai turėtų suminkštėti ir įgauti gražią rudą spalvą. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, išimkite česnakus iš kepimo skardos. Sudėkite citrinas ant kepimo skardos su česnakais ir įdėkite į orkaitę likusioms 10 minučių. Iš karštų citrinų išspauskite sultis ir nulupkite česnakus. Sudėkite česnaką ir zirą į blenderio dubenį, supilkite citrinų sultis, 1 puodelį avinžirnių sultinio ir alyvuogių aliejų. Plakite iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Humusas su kedro riešutais Žingsnis 4
Pereikite prie paskutinio humuso su kedro riešutais gaminimo etapo. Avinžirnius sutrinkite trintuvu ir įmaišykite česnakų mišinį. Mišinys neturi būti sausas, todėl prireikus įpilkite avinžirnių sultinio. Ant viršaus užbarstykite kedro riešutų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos