Publikavimo data: 2025-08-17
Humusas su kukurūzais
Humusas laikomas tradiciniu Izraelio patiekalu. Jis patiekiamas kaip užkandis, taip pat dedamas į sumuštinius ir bandeles. Humusas gaminamas iš avinžirnių, jame gausu baltymų ir angliavandenių. Jame taip pat yra skaidulinių medžiagų, magnio, kitų mineralų ir vitaminų. Humusas laikomas dietiniu patiekalu ir yra labai populiarus vegetariškoje virtuvėje, nes juo galima pakeisti gyvulinės kilmės baltymus. Naminį humusą stikliniame inde su sandariai uždarytu dangteliu galima laikyti apie savaitę.
Žingsnis 1
Išvirkite avinžirnius. Sudėkite avinžirnius į puodą su tuo pačiu vandeniu, kuriame jie buvo mirkyti. Pastatykite ant silpnos ugnies ir virkite 2 valandas, kol suminkštės. Tada nukoškite skystį, palikdami 1 puodelį. Avinžirnius atvėsinkite.
Žingsnis 2
Baigkite ruošti humusą. Sudėkite avinžirnius į blenderio indą, supilkite alyvuogių aliejų ir susmulkinkite iki vientisos masės. Tada sudėkite kukurūzus ir tahini. Palaipsniui suplakite mišinį. Supilkite skystį, kuriame virė avinžirniai. Supilkite druską, džiovintus svogūnus ir česnakus bei citrinos sultis. Vėl sumaišykite mišinį mikseriu.
Kategorijos