Humusas su kukurūzais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Humusas su kukurūzais

Humusas laikomas tradiciniu Izraelio patiekalu. Jis patiekiamas kaip užkandis, taip pat dedamas į sumuštinius ir bandeles. Humusas gaminamas iš avinžirnių, jame gausu baltymų ir angliavandenių. Jame taip pat yra skaidulinių medžiagų, magnio, kitų mineralų ir vitaminų. Humusas laikomas dietiniu patiekalu ir yra labai populiarus vegetariškoje virtuvėje, nes juo galima pakeisti gyvulinės kilmės baltymus. Naminį humusą stikliniame inde su sandariai uždarytu dangteliu galima laikyti apie savaitę.
Gaminimo laikas
610 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
215 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.82/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Humusas su kukurūzais Žingsnis 1
Išvirkite avinžirnius. Sudėkite avinžirnius į puodą su tuo pačiu vandeniu, kuriame jie buvo mirkyti. Pastatykite ant silpnos ugnies ir virkite 2 valandas, kol suminkštės. Tada nukoškite skystį, palikdami 1 puodelį. Avinžirnius atvėsinkite.

Žingsnis 2

Humusas su kukurūzais Žingsnis 2
Baigkite ruošti humusą. Sudėkite avinžirnius į blenderio indą, supilkite alyvuogių aliejų ir susmulkinkite iki vientisos masės. Tada sudėkite kukurūzus ir tahini. Palaipsniui suplakite mišinį. Supilkite skystį, kuriame virė avinžirniai. Supilkite druską, džiovintus svogūnus ir česnakus bei citrinos sultis. Vėl sumaišykite mišinį mikseriu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
daržovių patiekalai, užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, paštetai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, česnakų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, humusas, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos