Publikavimo data: 2024-03-27
Į šoninę įvyniota vištiena su pabarstukais
Į šoninę įvyniota vištiena yra paprastas ir labai skanus patiekalas. Šiam patiekalui paruošti nereikia sudėtingos kulinarinės technikos ir didelių įgūdžių. Lengviausia vištieną kepti orkaitėje.
Žingsnis 1
Vištienos filė atsargiai padalykite į dvi dalis.
Žingsnis 2
Parmezano sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Suvyniokite filė į šoninės juosteles (šoninė turi uždengti vištieną).
Žingsnis 4
Į gilų dubenį įmuškite du kiaušinius ir suplakite juos šluotele arba šakute.
Žingsnis 5
Giliame dubenyje sumaišykite pjaustytą sūrį, druską, prieskonius ir džiūvėsėlius.
Žingsnis 6
Vištieną apvoliokite miltuose, paskui kiaušinyje, tada džiūvėsėlių ir sūrio mišinyje.
Žingsnis 7
Sudėkite filė į paruoštą kepimo skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi. Patiekalą kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
Žingsnis 8
Kai patiekalas bus paruoštas, išimkite jį iš orkaitės. Gero apetito!
Kategorijos