Publikavimo data: 2024-06-15
Iava į rankovę
Orkaitėje rankovėje kepta švelni kiauliena gali tapti dar švelnesnė, jei ją kepsite su vaisiais, nes būtent vaisių sultys puikiai suminkština mėsos skaidulas. Kiauliena ne tik tirps burnoje, bet ir įgaus originalių natų, jei ją kepsite kartu su svarainiais. Neįprastas svarainių skonis, saldus, bet kartu ir rūgštus, pamaitins minkštą mėsą, o lengvas skysto medaus marinatas vienodai tiks ir prie kiaulienos, ir prie svarainių.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą ir svarainius. Kiaulieną supjaustykite 3-4 cm gabaliukais. Kiekvieną gabalėlį iš visų pusių įtrinkite druska, paprika ir pipirais. Supjaustykite svarainius maždaug 1 cm storio griežinėliais. Papriką supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Iškepkite kiaulieną ir svarainius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Į gilų dubenį sudėkite mėsą, pipirus ir svarainių skilteles. Į juos įpilkite skysto medaus ir alyvuogių aliejaus, gerai išmaišykite. Perdėkite ingredientus į kepimo rankovę ir sandariai uždarykite. Dėkite rankovę su mėsa ir svarainiais ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 1 valandą.
Kategorijos