Publikavimo data: 2024-06-15
Iava keksiukuose
Cidonijų tartaletės yra desertas, kuriam reikės ir laiko, ir tam tikrų įgūdžių, tačiau rezultatas pranoks visus lūkesčius. Šiuo atveju svarainių putėsiai gaminami iš svarainių. Jei reikia, jį galima pakeisti svarainių džemu. Visus ingredientus galima paruošti iš anksto (išskyrus bezė), o tada surinkti į tartą. Tartaletės gali būti laikomos skardoje 1-2 savaites. Jei po ranka neturite specialių indų tartaletėms kepti, naudokite keksiukų formeles arba padarykite folijos formeles.
Žingsnis 1
Toliau ruoškite tešlą. Į dubenį įmuškite vieną kiaušinį ir suplakite šakute. Sudėkite visus kitus tešlos ingredientus ir mikseriu išminkykite iki vientisos masės. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 60 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite svarainių putėsius. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies. Sudėkite griežinėliais supjaustytus svarainius, supilkite obuolių sultis ir romą, cukrų ir cinamoną. Virkite po dangčiu, kol svarainiai suminkštės. Tada vaisius susmulkinkite trintuvu. Atvėsinkite tyrę.
Žingsnis 3
Kepkite tartaletes orkaitėje. Padalykite tešlą į 6 dalis ir iškočiokite jas taip, kad tilptų į tartaletėms skirtas formeles. Patepkite formeles aliejumi ir pabarstykite miltais. Įdėkite tešlą ir suformuokite šonus. Prieš kepimą kelis kartus šakute subadykite dugną ir 20 minučių padėkite į šaldiklį. Iškepę tartaletės kepkite iki auksinės spalvos apie 20-25 min. 180 laipsnių temperatūroje. Leiskite jiems atvėsti ant grotelių.
Žingsnis 4
Toliau ruoškite kremą. Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius ir cukrų. Sudėkite vaniliną ir krakmolą. Nedideliame puode užvirinkite pieną ir laimo arba citrinos žievelę. Tada perkoškite per smulkų sietelį arba sūrmaišį ir plona srovele supilkite į trynius. Kruopščiai išmaišykite ir grąžinkite visą mišinį ant ugnies. Nuolat maišydami virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Supilkite mišinį į dubenį ir uždenkite maistine plėvele, kad nesusidarytų plutelė. Kremą įdėkite į šaldytuvą, kad atvėstų. Tada sudėkite suminkštintą sviestą ir suplakite.
Žingsnis 5
Paruoškite meringą. Susmulkintus migdolus paskrudinkite sausoje keptuvėje. Nedideliame puode užvirinkite vandenį ir cukrų. Išplakite kiaušinių baltymus mikseriu iki standžių viršūnių ir plona srovele supilkite karštą cukraus sirupą. Plakite tol, kol meringa taps blizgi ir oringa. Tada atsargiai įmaišykite skrudintus migdolus.
Žingsnis 6
Baigti gaminti. Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių pagal Celsijų. Pereikite prie patiekalo "surinkimo". Dėkite kremo ant tartaletų ir išlyginkite jį. Įdėkite svarainių putėsių ir migdolinio beeringo sluoksnį. Pašaukite tartaletes į orkaitę maždaug 5 minutėms. Jos turi būti lengvai parudavusios.
Kategorijos