Publikavimo data: 2024-06-15
Iava su pomidorais
Šio rudens patiekalo skonis priklausys nuo dviejų komponentų - svarainių ir sūrymo, kuriems paruošti svarbu laikytis teisingų ingredientų proporcijų. Cidonijos padės pomidorams išlaikyti skonį ir ryškumą, suteiks minkštumo ir aromato. Cidonijos prinoksta rudenį, nuo rugsėjo pradžios iki spalio pabaigos, todėl konservavimo sezonu šių vaisių galite rasti ant bet kurio prekystalio.
Žingsnis 1
Pripildykite stiklainį. Į stiklainį sluoksniais sudėkite pomidorus, svarainių gabaliukus, saldžiąsias ir aštriąsias paprikas, krapus, krienų ir serbentų lapus, česnakus, juodųjų pipirų žirnelius.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Į puodą įpilkite 1,5 puodelio vandens ir pastatykite ant viryklės. Kai vanduo užvirs, supilkite jį į stiklainį iki viršaus ir uždenkite dangteliu. Palikite 15 minučių, tada nuleiskite šį vandenį į tuščią puodą ir leiskite užvirti.
Žingsnis 3
Konservuokite svarainius ir pomidorus. Į stiklainį įberkite druskos ir cukraus. Praėjus 30 sekundžių po užvirimo, supilkite vandenį atgal į stiklainį. Į stiklainį įpilkite acto ir uždarykite steriliu dangteliu bei konservavimo raktu.
Kategorijos