Įdaryta antis su grybais ir bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Įdaryta antis su grybais ir bulvėmis

Įdarytą antį galima vadinti šventinio stalo karaliene. Yra daugybė įdarytos anties gaminimo receptų. Grybais ir bulvėmis įdaryta antis - tai gardus visavertis patiekalas su apetitą žadinančiu bulvių ir grybų įdaru. Įdaras būna minkštas ir sultingas, o anties mėsa - su traškia auksine plutele ir minkšta bei aromatinga mėsa. Puikus patiekalas šventiniam stalui.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
196 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Įdaryta antis su grybais ir bulvėmis Žingsnis 1
Grybus ir svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais. Supjaustytus grybus ir svogūnus sudėkite į keptuvę. Kepkite grybus ir svogūnus augaliniame aliejuje 5 minutes.

Žingsnis 2

Įdaryta antis su grybais ir bulvėmis Žingsnis 2
Bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais. Pakepintus svogūnus ir grybus sumaišykite su supjaustytomis žaliomis bulvėmis. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, įpilkite majonezo ir viską išmaišykite.

Žingsnis 3

Įdaryta antis su grybais ir bulvėmis Žingsnis 3
Mišiniu įdarykite antį. Sumaišykite šiek tiek majonezo, druskos, pipirų ir šiuo mišiniu įtrinkite antį. Suvyniokite į rankovę, užriškite rankovės kraštus ir kepkite 80 min. 180 °C temperatūros orkaitėje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paukštienos patiekalai, anties patiekalai, įspūdingas receptas, sala, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, karštieji naujametiniai patiekalai, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos