Įdaryta antis su moliūgų ir kriaušių įdaru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-22

Įdaryta antis su moliūgų ir kriaušių įdaru

Visais laikais ir iki šiol Rusijoje pagrindinis šventinio stalo patiekalas buvo ir yra įdaryta antis. Jei artėja šventė, nenukrypkite nuo tradicijų ir paruoškite įdarytą antį su moliūgų ir kriaušių įdaru. Beje, švelni anties mėsa laikoma vertingiausia vitaminų ir mineralinių medžiagų požiūriu. O kai ant viršaus ji padengta auksine traškia plutele, o viduje - minkšto moliūgo ir sultingos kriaušės gabalėliai, aromatingi prieskoniai ir česnakai - tai tiesiog skanu.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
243 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.61/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Įdaryta antis su moliūgų ir kriaušių įdaru Žingsnis 1
Įtrinkite antį augalinio aliejaus, druskos ir pipirų mišiniu tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Paruoštas kriaušes ir moliūgą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, suberkite rozmarinus, gerai išmaišykite ir šiuo įdaru įdarykite antį.

Žingsnis 2

Įdaryta antis su moliūgų ir kriaušių įdaru Žingsnis 2
Kad įdaras neišbyrėtų, pritvirtinkite anties pilvą dantų krapštukais arba jį susiūkite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, įdarytą antį įdėkite į gilią kepimo skardą ir kepkite apie 2 valandas. Kol antis kepa, periodiškai ją apšlakstykite išsiskyrusiomis sultimis.

Žingsnis 3

Įdaryta antis su moliūgų ir kriaušių įdaru Žingsnis 3
Likus 5 minutėms iki kepimo išspauskite česnaką per specialų presą ir šaukštu įtrinkite juo antį. Dantų krapštuku smeikite antį į šlaunies sritį - jei ištrykšta skaidrios sultys, patiekalas paruoštas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos