Publikavimo data: 2024-09-22
Įdaryta antis su moliūgų ir kriaušių įdaru
Visais laikais ir iki šiol Rusijoje pagrindinis šventinio stalo patiekalas buvo ir yra įdaryta antis. Jei artėja šventė, nenukrypkite nuo tradicijų ir paruoškite įdarytą antį su moliūgų ir kriaušių įdaru. Beje, švelni anties mėsa laikoma vertingiausia vitaminų ir mineralinių medžiagų požiūriu. O kai ant viršaus ji padengta auksine traškia plutele, o viduje - minkšto moliūgo ir sultingos kriaušės gabalėliai, aromatingi prieskoniai ir česnakai - tai tiesiog skanu.
Žingsnis 1
Įtrinkite antį augalinio aliejaus, druskos ir pipirų mišiniu tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Paruoštas kriaušes ir moliūgą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, suberkite rozmarinus, gerai išmaišykite ir šiuo įdaru įdarykite antį.
Žingsnis 2
Kad įdaras neišbyrėtų, pritvirtinkite anties pilvą dantų krapštukais arba jį susiūkite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, įdarytą antį įdėkite į gilią kepimo skardą ir kepkite apie 2 valandas. Kol antis kepa, periodiškai ją apšlakstykite išsiskyrusiomis sultimis.
Žingsnis 3
Likus 5 minutėms iki kepimo išspauskite česnaką per specialų presą ir šaukštu įtrinkite juo antį. Dantų krapštuku smeikite antį į šlaunies sritį - jei ištrykšta skaidrios sultys, patiekalas paruoštas.
Kategorijos