Publikavimo data: 2024-06-15
Įdaryta kiaulienos filė su vištienos filė ir kepenėlėmis
Sultingas mėsos kepsnys yra patiekalas, kurį pamėgs visi mėsos valgytojai. Pagrindiniai mėsos kepsnio ingredientai - įvairių rūšių mėsa. Ji kepama su aromatingu padažu, pagamintu iš medaus, garstyčių, sojų padažo ir prieskonių. Dėl kaloringiausio šio recepto produkto - kiaulienos - patiekalas būna labai sotus ir minkštas.
Žingsnis 1
Kepenėles ir vištienos filė marinuokite maltų juodųjų pipirų, citrininio baziliko, 2 šaukštų smulkintų petražolių ir aitriosios paprikos mišinyje. Palikite marinuotis apie 15 minučių. Tuo metu aštriu peiliu perpjaukite kiaulienos filė, bet ne per vidurį, kiek įmanoma dešiniau, kairiau ir porą centimetrų iki krašto.
Žingsnis 2
Įtrinkite mėsą likusiais juodaisiais pipirais ir druska ir įdarykite faršu. Išklokite maistinę plėvelę, pabarstykite likusiomis smulkintomis petražolėmis, sudėkite įdarytą filė ir viršų apibarstykite petražolėmis. Gerai suvyniokite, kad kepant į vidų nepatektų vandens.
Žingsnis 3
Į didelį puodą supilkite vandenį ir į jį nuleiskite vyniotinį. Kai užvirs, virkite bent valandą ant silpnos ugnies. Tada ištraukite ritinį ir leiskite jam atvėsti apie 5 minutes. Atsargiai nupjaukite plėvelę, įdėkite ritinį į kepimo formą. Padažui sumaišykite medų, sojų padažą, garstyčias, smulkiai supjaustytus krapus ir bazilikų lapelius bei susmulkintą česnaką.
Žingsnis 4
Užpilkite mėsą padažu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kartkartėmis kepimo vietą pakeisdami. Kepimo metu į indą galite įpilti verdančio vandens, nes padažas greitai išgaruos, česnakai pradės ruduoti, o mėsa prisigers per didelio kvapo.
Kategorijos